Ondska…

Imorgon kl 1000 i Sunnersta kyrka!

Temat den tredje söndagen i fastan är om ondska. Jag funderar och ber över ämnet. Som vanligt predikar jag utan manus. Gud skall kunna tala in i stunden, dock bör jag göra min hemläxa.

Den levande Guden har vunnit över ondskan på ett oväntat sätt, genom svaghet där på korset på Golgata. Allt står i Bibeln och lärjungarna som kunde Tanak, Gamla testamentet borde ha förstått vem Jesus var. Trots att de såg miraklen kunde de inte riktigt tro att han var den väntande Messias, den smorde.

Så svårt för oss att förstå att alla våra tillkortakommanden centrerades in i en person, sann Gud och sann människa. Genom Korsets lidande är du och jag befriade. Guds kärlek kan nu genomströmma våra liv. Och det enda vi behöver göra är att ha tillit till Jesus och hålla oss nära hans sätt.

Eftersom vi i dopet döpts in i Jesu död och uppståndelse har vi fått Kraften genom helig Ande, och vi behöver bara be om hjälp och tro.

I tider av svårigheter får vi lita till Guds löften om ett evigt liv och att våra prövningar inte är oss övermänskliga. Gud vet själv hur det är att vara människa och att lida, därför hjälper han oss genom allt. Och för oss in i evigheten.

Att bli utsatt för ondska är förfärligt. Våld, mobbing, segregering, att bli utstött är omänskligt. Vi behöver varandra så vi kan göra den här jorden till en bättre plats för många. Därför får vi be om mod och kraft så vi inte blir likgiltiga för vår nästas problem.

”Jag har en dröm”, Martin Luther King inspirerade en hel värld där i Washington 1963. Idag har vi en människa, en svart president i USA. Få hade anat att detta var möjligt.

För oss är mycket omöjligt. Vi får glädja oss att vi har en Gud som har gripit in i historien och så gör än. Vi behöver bara be i tro. Miraklet finns. Även mitt liv är ett mirakel. Och ditt.

Gud välsigne dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: