Insnöade…

19-åring frös ihjäl i helgen i en snödriva efter en fylle fest.

Polisen avbröt festen. En hel del var för lätt klädda för väderleken. Den avlidne var nästan hemma, ändå gav han upp och lade sig i en snöhög. Varför?

Har hört historien tidigare. Tidningar rapporterar om våld och våldsoffer, en del gånger drar journalisterna slutsatsen att det ligger psykiska sjukdomar bakom vansinnesdåd med våld. Om en sådan rapportering har Benny Haag undersökt och sett att man skriver inte att det oftast är alkohol som ligger bakom fylleslag.

Flera har frusit ihjäl utomhus i helgen. Förmodligen var man fulla. Detta kommer man inte nämna. Inte ens när man vet efter obduktionerna. Varför? Är det så att man inte vill skriva anledningen eftersom så många är fulla och bland journalister finns det också de som dricker för mycket. Eller är man inte intresserad att ta reda sanningen. Eller har man okunskap.

En liten fylla dör man väl inte av.

Svar: Jo, tydligen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: