Ett känt ”glömt barn”…

Alltid aktuella – de ”glömda barnen”!

I en strid ström numera kommer skildringar av mer eller mindre kända människors brustna barndomar.

Fick en bok i min hand av en pensionerad prästkollega. Den på sin tid, 1960-80-talet, kände operasångaren och sedemera sjungande evangelisten Jan Sparrings biografi som utkom 1980 slog mig till marken. Gengren är således inte ny, självklart. Men öppenhjärtigheten denna tid måste vara revolutionerande. Alkohol, narkotika, extrem svår barndom med mycket våld på barnhem, inre tomrum och ångest, svek och skilsmässor och förmodligen så småningom egna övergivna barn samt en hemkomst till sig sjäv genom Jesus och även sveket från ett kristet samfund. Allt naket beskrivet. Blir så förundrad att en del av dessa vuxna glömda barn orkar överleva. Trots allt. I boken beskrivs även de som inte gör det. Då som nu.

För något år sedan var jag med och arrangerade en heldag med ”glömda barn” som tema. Bl.a medverkade jag, Benny Haag och överläkaren på Maria Ungdom (som tar hand om akut situationer där barn och ungdom slagit i sig för mycket alkohol eller narkotika) Stefan Sparring. Stefan är son till Jan. Han sade inte ert ord om sin far. Förmodligen pga anledning. Även Stefan hade en frånvarande far om jag förstått boken korrekt.

Barn som inte får tillgång till en empatisk uppväxt att knyta an får det svårt i deras ev framtid. Idag är det dagen efter Valborg. Många barn har det svårare än vanligt idag. Jag är oroad. Mycket oroad.

Rösta på Spritpartiet

De vill göra skillnad. Tycks behövas än idag. Varför gör vi så lite för dessa glömda barn??? Vad tror du?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: