En utflykt till Stockholm…

Energin förde mig ut på Vägen…

Besök på sjukhus av anhörig. En miljö man inte frivilligt vill hamna i. Många gör fina insatser där, fick höra att det är många muslimska kvinnor som jobbade på detta sjukhus. ”De är allvarliga”: sades det, men duktiga. Och det är väl bra tänkte jag. Bättre än tvärtom.

Hamnade på dopfest när jag skulle hämta min kollega Nicklas Amran utåt Saltsjöbaden. Blev bjuden på den klassiska smörgåstårtan. Undrar hur många sådana en präst sätter i sig under ett uppdragsliv?

Så hamnade vi på ett utefik på Söder. Ett myller av människor passerade. En del såg ut att livet hade gått hårt åt dem. Precis som det gjorde för hundra år sedan. Läser ju just nu ”Barn av sin stad” om just Söder på 1880-talet.

På Söder firas en fullsatt mässa varje söndag kl 1800 i Allhelgonakyrkan. Många som levt livet hårt går där. Då för över hundra år sedan häcklade man just här Frälsningsarme’ns kvinnor som talade och handlade Evangeliet. Nu behövs andlighet. Då behövdes facket och rättvisa.

Tog mig hem via E4:an. Tänk den första motorvägen byggdes i Skåne och det 1953. Teknisk utveckling har gått fort. Människans andliga behov har eftersatts. Vinsten har gått före…

Låt oss våga resa och lyssna inåt. Det är dags att ta människans behov på allvar. Tycker jag…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: