Idag – Inga konstigheter…

”Inga konstigheter”…

Uttrycket är Baren-Håkans. Enkelt och rakt. Ungefär så möter jag dagen och dess uppkomna möjligheter. Det som för stunden faller mig in bejakas om det är hyfsat uppbyggligt. Låter timmarna gå. Äter glass och studerar folk utanför affären. Ingen hets. Inga konstigheter. Precis som en av våra hundar. Nosa och vara. Inga konstigheter.

Idag har jag verkligen undrat över myggens funktion i det ekologiska systemet. Har målat räcken och blivit uppskattad av dessa små helvetesvarelser. Åtminstone förstår inte jag vad de bidrar med. Å andra sidan begriper jag nog ganska lite har jag insett när jag studerat de 19 år jag pluggat i mitt liv.

Sinnesrobönen skänker kraft åt rätt saker. Jag behöver bara vara så här i semestertider. Behöver inte prestera. Inga djupsinninga filosofiska utsvävningar är begärda. Räcker att gå upp. Man kan säga som Håkan: just nu – inga konstigheter. Nosar vidare i livet. Idag igen. Ha det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: