Ockelbo t.o.r…

Det var inte bättre förr, men det är sämre nu….

I vissa avseende finns det saker som jag upplever fungerade bättre förr. Fick vänta flera månader på att få en tid för besiktning av mc´n och då fick jag ändå åka ända till Sala idag. Dock var man där otroligt serviceinriktade. Fick komma in en timme före jag skulle in och blev även erbjuden kaffe med personalen. Magnifikt.

Medsjöskogens legendariskt vackra camping (bild ovan). Har passerat denna urskönt suktande plats i många år. Idag svängde jag av och hamnade i ett trevligt samtal med personalen. Och ibland är det märkligt. Plötsligt kom en vän från min campingtid ute i Kapellskär gående där, Roffe. Tala om sammanträffande. Åk in där. Ta med badkläder.

När jag ändå var uppåt i landet så gick turen om än lite försenad via Avesta och Sandviken sedan upp på småvägarna till numera rikskända Ockelbo, där jag gjorde en praktik för fyra år sedan. Kaffepannan sattes på och jag fick som vanligt där fint bemötande av personalen på Svenska Kyrkan. Min avsikt var att träffa min fd handledare, kyrkoherde Stefan Nilsson. Och vi fick några minuters samtal. En god förebild som präst. Dessvärre var inte komminister Sam där. Orten är inte stor. I huvudsak två gator med lite affärer (ovan bild nedan bild av en huvudgatorna).

Inte märkte man något spår av helgens firande. Men trevliga människor, det finns det definitivt mycket av i Ockelbo. Helgen efter Midsommar är det tre dagars fest där. Ockelbo Marknad. Åk dit!!!

Tidernas väg är utmärkt för hojåkning, dock blev det sedan E4:an hem från Gävle. Ca 40 mil senare och bär nu på ett stort leende på läpparna. Det blev en bra dag att memorera. Nu dags för läsning om Simon Petrus på terrassen. Idag är allting gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: