Mälaren runt…

Färden går vidare…

I lördags var det dags för min elfte Mälaren runt med tusentals andra mc åkare. Älskar denna hjulafton! Finns hur många hojar som helst och underbara möten. Många bekanta ansikten efter vägarna och vid stoppen.

För några år sedan sade jag till kyrkoherden för Turinge kyrka att de borde sälja fika, sätta upp skyltar och ha en andakt samt präst på plats då alla hojar passerar och stoppar här. Nu är de tre första punkterna åtgärdade. Psalmsång och EN andakt är inte anpassat till hojtraditionen. Ecce homo.

Har hört om mc gudstjänster där prästerna inte normalt åker hoj och inte kan mc världen och försöker predika om detta med ofta usla resultat har jag hört. Som om jag skulle prata om hästar. Så enfaldigt ouppfostrat.

Speedway bjöds det på i Eskilstuna och vid stoppet där. Det går fort.

Mycket rullande kapital på två hjul. Lekskola och frihet för vuxna. Leksakerna blir dyrare för äldre pojkar…

Spännande design på hojar. Gillar kreativitet. Senaste veckorna har innehållit många begravningar, gudstjänster och ett dop. Även många själavårds samtal har det blivit då det tycks finnas stort behov.

Färden går vidare… På onsdag blir det 125 mil. Puh… Skall diskutera ett ev prästuppdrag i södra Sverige. Oväntat.

Idag blev det en tur med hojen på 15 mil. Tala om frihet. Sommaren är strax slut. Minnet av mina färder lever vidare. Sverige är fantastiskt. Sannerligen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: