Erfarenheter..

Delande.

Att mötas och dela mänskliga erfarenheter gör oss till människor med mening.

Fikar efter gudstjänsten jag ledde igår blev just en sådan stund.

Igår eftermiddag var jag på ett sinnesrogudstjänst seminarium. Det finns ingen mall därav var det viktigt att erfarenheter byttes och diskuterades.

Från enkla gudstjänster som bara ägde rum några gånger på ett år till genomarbetade som på djupet och som tog brustenheten i sin omgivning på allvar fick vi höra om. Det finns inga rätt eller fel.

Dock kan jag med mina erfarenheter dels av brustenhet och dels av mina 35 år som mötesproducent se att Sinnesro i genomarbetad form som utgår från delande och från människors behov kan möjliggöra till många fler gudstjänstbesökare och medlemmar.

Samtalsgrupp, enskilda samtal, att bli naturlig aktör på sin ort, dvs att synas ute och att besöka ex behandlingshem till fika gemenskaper och gudstjänster med delande där musik från vår tid med texter där man kan känna igen sig i är en framkomlig väg för att hjälpa människor att bli helare och friskare människor.

En givande dag. Idag blir det möte i Stockholm. Sedan får vi se vad Gud för mig denna lediga dag. I mötet med andra blir vi ju till. Det är ju saligare att ge..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: