Vad tycker Du om mina fem andakter?

20110328-194611.jpg

Vore kul att höra, så kommentera gärna de fem olika andakterna jag framför i P1 i Sveriges Radio den här veckan.

Är de intressanta? Musiken konstig?

Som präst vill jag beröra genom Guds Ord. Använder mig själv som exempel ibland. Life-storys kan kännas igen, vilket är målet.

Lyssna på Sveriges Radios hemsida här: http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=1320

7 kommentarer på “Vad tycker Du om mina fem andakter?

Add yours

 1. Jag har inte lyssnat på alla. Men de jag har lyssnat på, fann jag mycket givande!

 2. Stort tack för dina morgonandakter! Din ”resa” berör verkligen. Har också berättat för deltagarna i våra Alpha- och Betakurser om dina andakter. Har fått mycket positiv respons från de som hunnit lyssna.
  Din ärlighet och tydlighet berör oss som varit kristna en längre tid men minst lika mycket människor som söker efter sanningen. Vi berättar för många att de ska lyssna på dina andakter så det ska bli spännande att se vart det leder till.
  Ditt musikval är helt perfekt till andakterna.
  Stort tack och Gud välsigne dig.
  Majvor & Christer Sigvardsson

 3. Tack! Roligt att Ni också tyckte om musiken. Vi måste våga använda musik som berör människor idag. Gud välsigne Er!!!!!

 4. Tack, Mikael för ovanliga andakter med det så värde-
  fulla personliga vittnesbördet! Om jag skall ha någon synpunkt tycker jag att ditt tal kunde varit något längre och musiken tonats. Ditt tal blev ju nu knappt mera än halva tiden. Vidare tycker jag att det var en plump i protokollet när man i sången den 28 mars hade svordomen `Fan!´två gånger. Rätt ovanligt och malplacerat i en andakt.
  Guds rika välsignelse i fortsättningen!
  Med vänlig hälsning
  S.O.Nilsson

 5. Hej !

  Jag kände igen nästan allt du talade om i dina morgonandakter. Har varit en vanlig ”varken-eller människa” helt utan något att bottna i eller tro på. Livet rullade på tills livskrisen kom – 94 med skilsmässa och ett intensivt sökande både i vanliga kyrkan och till slut i nyandligheten. Det sista var inte bra, det ledde till mera tomhet.. men man kunde komma dit som man var med alla fel och brister. Det kändes som att man inte skulle platsa i den vanliga kyrkan. Men några fantastiska kristna människor fann mig i rätt ögonblick ! Då blev det helt rätt att kunna välja den kristna vägen. Jag kunde vara med trots alla mina fel och brister trots allt. Det finns mycket att göra för att få vanliga tomma människor att våga närma sig en kristen tro. Jag vet att du har mycket att uträtta, liksom jag som med min konst vill få människor att börja fundera lite på Jesus…!

  Hej från Anne-Britt ¤¤

 6. Gud älskar oss, trots alla våra tillkortakommanden och förgörande styrkor. Det ÄR underbart. Den kristna tron skänker oss hopp genom tron och därmed kärlek som vi kan ge vidare. Bibeln är fantastisk och ger kraft. Tänk att Jesus hjälper oss och att jag inte vågat förstå det tidigare. Lycka till med din färd. Och tack för dina rader!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: