Lyssna till mina andakter från P1!

Lyssna till mina andakter från radions P1.

Under vecka 13 kan du varje vardag lyssna till olika andakter, där jag berör min kristna resa.

Länk: http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=1320

20110327-172442.jpg

11 kommentarer på “Lyssna till mina andakter från P1!

Add yours

 1. Jag råkade bara höra den avskyvärda raplåten i slutet av ditt premiärprogram på måndagsmorgonen. Tyvärr måste jag säga att jag blev både djupt bedrövad och besviken. Den där låten var ju fullproppad med svordomar!

  För mig som kristen är den typen av ordbruk lika obehagliga som det skrikande ljudet av skrapande naglar mot en griffeltavla. Min övertygelse är att de allra flesta pånyttfödda kristna upplever svordomar på samma sätt. Därför är det obegripligt att du i en andakt plockar in ”sång” som bedrövar den helige Ande.

  Resultatet blir att de allra flesta kristna stänger av radion och att sökande och andra icke-kristna serveras en draksådd. Är det ditt mål? Till det kommer att rap är en destruktiv, obehaglig, stressande och icke-harmonisk avart inom underground-kulturen. Den har lika mycket gemensamt med andlig musik som ljuset har med mörkret.

  Sveriges Radio P1 har tydligen inlett en desperat jakt på unga och nya lyssnare. Möjligen anser programledningen att rap och svordomar är en framkomlig och politiskt korrekt väg i det arbetet. Men för oss andra som även via den statliga radion vill ha någon form av andlig uppbyggelse på morgonen blir det bara en besk start på dagen.

 2. Jag råkade bara höra den avskyvärda raplåten i slutet av ditt premiärprogram på måndagsmorgonen. Tyvärr måste jag säga att jag blev både djupt bedrövad och besviken. Den där låten var ju fullproppad med svordomar!

  För mig som kristen är den typen av ordbruk lika obehagliga som det skrikande ljudet av skrapande naglar mot en griffeltavla. Min övertygelse är att de allra flesta pånyttfödda kristna upplever svordomar på samma sätt. Därför är det obegripligt att du i en andakt plockar in ”sång” som bedrövar den helige Ande.

  Resultatet blir att de allra flesta kristna stänger av radion och att sökande och andra icke-kristna serveras en draksådd. Är det ditt mål? Till det kommer att rap är en destruktiv, obehaglig, stressande och icke-harmonisk avart inom underground-kulturen. Den har lika mycket gemensamt med andlig musik som ljuset har med mörkret.

  Sveriges Radio P1 har tydligen inlett en desperat jakt på unga och nya lyssnare. Möjligen anser programledningen att rap och svordomar är en framkomlig och politiskt korrekt väg i det arbetet. Men för oss andra som även via den statliga radion vill ha någon form av andlig uppbyggelse på morgonen blir det bara en besk start på dagen.

 3. Låten berörde det jag talade om, så det var trist att Du inte hörde min resa och andakt. Lyssna på den via hemsidan. Tycker heller inte om svordomar, dock lever jag i världen, men inte av världen. I de kretsar jag brukar besöka kan språket vara så. Jag vill nå de som inte blivit nådda av det glada budskapet.

 4. Hej Mikael och Gunnar!

  Jag tittade in på din sida av en ”händelse” och lyssnade sedan på din morgonandakt. Jag tyckte den var väldigt fin och kunde känna igen mig i dina ord.

  När det gäller den avslutande sången tyckte jag också att det var ett bra val. Jag är kanske en av de unga lyssnare som P1 desperat är på jakt efter 😉 Så för mig fungerade det ju. Sedan tänker jag att all musik som berör en på något sätt kan kallas andlig. Vare sig det är rap, pop, klassiskt eller en psalm.

  Jag tycker att det är underbart att man kan ha olika musik i andakter. Eftersom den ena människan inte är den andra lik så tar vi till oss olika musik. Och när det gäller den här sången kunde jag bara hitta en svordom, men jag förstår att även det kan vara jobbigt för den känslige.

  Allt gott!
  /En kristen som gärna lyssnar på rap i morgonandakten 🙂

 5. Tyvärr drog jag lite förhastade slutsatser om dina morgonandakter i P1. Jag bildade min uppfattning enbart utifrån raplåten med svordomarna i måndagens utgåva.

  Nu har jag lyssnat på din morgonandakt från i dag, tisdag. Och den var i högsta grad evangeliskt förankrad i kombination med ett intressant och starkt personligt vittnesbörd om hans egen omvändelse till kristen tro. Dessutom var det glädjande att för en gångs skull höra en präst från Svenska kyrkan be och tacka ”i Jesu namn” som sig bör. Det uttryckssättet brukar ju vanligtvis höras mest inom frikyrkorna.

  Jag vill inte visa mig sämre än att jag kan ändra uppfattning. Mina första mejl skrev jag lite smått i affekt. Då utgick jag ifrån att du var ännu en ”sån där ljummen och flummig präst” i Svenska kyrkan. Dessbättre misstog jag mig rejält.

  Ditt personliga tilltal och personliga vittnesbörd tilltalar säkert både kristna och icke-kristna. Sådan frimodighet behövs det mycket mer av hos landets kristenhet! Jag hoppas att du fortsätter på den inslagna vägen…

  Däremot står jag fast vid att det var olämpligt att i en morgonandakt spela en låt med svordomar. De skär sig totalt i både själ, hjärta och ande mot Guds helighet och den helige Ande. Visst hade det varit möjligt att hitta ”ungdomlig” musik utan det här ovårdade språket?

 6. Tack för Dina ord Gunnar! Trist att Petter svor i låten, men budskapet var viktig i låten och den behandlar en människa som varit med om det som även jag varit med om, därav låtvalet trots svordomen. vore roligt att höra Dina ärliga åsikter om de andra andakterna också, om min kristna resa. Gud välsigne Dug!

 7. Tack för Dina rader och Dina åsikter. Det behövs musik som även unga kan känna att den bygger en bro in mot Gud. Och även för alla åldrar givetvis. Allt gott!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: