”Du är vad du äter” med mig ikväll!

Kl 2000 ikväll i TV4+ är jag med i ”Du är vad du äter”.

Undrar hur de klippt programmet? Är det bra att en präst går före och uppmärksammar problemet med socker i vårt samhälle där sockret intas i allt för stora skadliga mängder för många idag.

Vi äter i Sverige mest godis i världen ca 18 kg jämfört med ca 6,5 kg i övriga Europa. Och i våra kyrkor serveras oftast bara sockerindränkta mat och fika produkter. Borde det förändras eller bör fler nyttiga alternativ erbjudas? Vad tycker du?

20110421-065219.jpg

9 kommentarer på “”Du är vad du äter” med mig ikväll!

Add yours

 1. Hej Micke,

  Kul att se dig igen. Det var ett tag sen senast. Det gick ju riktigt bra för dig. Har du lyckats behålla resultatet? Jag tränar nu för min 6:e Vättern Runt på cykel. Jag åker till hockey-VM i Slovakien snart för att jobba som bildmixer på världsfeeden. Vore kul att träffas.

  Mikael Öhrn

 2. Hej Mikael! Det var länge sedan. Jag är i ännu bättre form sedan inspelningen. Och Du också verkar det som. Bor du kvar i Solkentuna? Guds frid!

 3. Jag tycker det var helt underbart att se en präst föregå med gott exempel. Jag är själv kristen och brinner för att kyrkan ska vakna upp i dessa frågor! Om våra kroppar är Guds tempel så borde vi ta hand om dom så vi kan tjäna Gud så länge som möjligt. Vi som kristna borde om någon föregå med goda exempel! Riktigt bra jobbat!!

 4. Hej!
  Jag tyckte att det var ytterst osmakligt av dig att tillåta Anna Skipper ha sitt reklamjippo i ett heligt rum och dessutom raljera om din och min tro.
  Sätter du din tillit på billiga konster eller Guds omsorg?
  Häls.Marja Nordin, kristen troende och nykter alkoholist.

 5. Anna hade inget reklamjippo i den kyrka hon hade lånat. Hon visade på en bra måltid, mat som skänker kroppen kraft och glädje. Vi delar ju nattvarden också i våra kyrkor. Jag kan inte ta ansvar för om Anna som du säger raljerade om tron. Jag blev väl bemött tycker jag. Jag skämtar gärna om det passar, men inte om min tro. För övrigt anser jag att Sinnesrobönen ger mig vägledning. Guds frid!

 6. Hej!
  Jag önskar dig all lycka med både viktnedgången och nykterheten!
  MEN jag tycker fortfarande att det var fel att använda kyrkan som arena för ett bantningsprogram.
  Tills vidare, en dag i taget!
  Pax et bonum!

 7. Det var inget bantningsprogram, utan ett program om livs stils förändring, att omvända sig från dåliga vanor dvs från skräpmat och dessutom att bli inspirerad att börja röra sig. I kyrkan sysslar vi just med omvändelse, bort från dåligt meningslöst liv och till ett helare bättre liv. I Romarbrevet står det att vi skall hjälpa dem som har problem med mat och dryck. Gud vill att vi skall helga vår kropp också. Kyrkan bör vara föregångare och hjälpa de som har det svårt, så även med mat och dryck då det är väsentliga delar i våra liv. Och man bör erbjuda bra och nyttiga alternativ för mat och fika samt med dryck. Inte tvärtom. Mvh Mikael Bedrup

 8. För jävla bra program om du frågar mig! Anna Skipper var snygg som satan. Bra TV helt enkelt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: