Predikar idag, på långfredagen och nu på söndag. Kommer du?

Påsken. Viktigaste tiden för oss kristna. Kom till vår kyrka!

Mikael Bedrup predikar!

Idag kl 1900 i Nathanaelskyrkan och även nu på söndag kl 1100 predikar jag här. På långfredag kl. 1500 i Tolfta kyrka, också här i Tierp leder jag den gudstjänsten. Kommer du?

 
Ikväll onsdag följer vi Jesus när han ställs inför prokuratorn Pilatus. Översteprästerna vill ha bort honom. Och det finns inget att anklaga honom för, vilket Pilatus blir varse. Men då som nu, så kan fegheten och likgiltigheten eller makten förblinda synen på världens frälsare, Jesus. Och man korsfäster honom gång på gång. Då som nu.
 
Efter alla sina tecken och mirakler så blir han, Gud själv,  inte trodd, då som nu bland en del. Vår egoism kan avskärma oss från Gud och den yttersta sanningen om oss själva pga själviska motiv.
 
Pilatus släpper Jesus. Och låter andra döma. Vi har svårt att se renheten i ansiktet, då vi kan förblindas av vår egen rädsla. Så hellre låter vi Kärleken dö på ett kors, än att erkänna vår egen förfärliga makt. I svagheten finns styrkan. Och Pilatus taffata försök; ”Ecce homo” – se människan, hörs inte när mobben drar igång. Då som nu.
 
Vi låter den sanna människan korsfästas. För de som säger sanningen, blir farliga, då man blir utmanad och påmind om sina egna brister. Kan vi lära oss leva med sanningen, är frågan. Vill vi höra Jesu ord ringa i våra hjärtan och samveten: ”Vill du bli frisk?”. Ja, jag vill, svarar jag, även om jag ofta är rädd, för det är jag. Ofta.
 
Gud, tack för att Du gick den svåra vägen. För mig. För Dig. Vi är ofattbart älskade. Trots allt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: