Återfödd och återställd…

Kan allt bli nytt i ens liv?

Som kristen, dvs att man i sitt hjärta tror att Jesus är Gud som räddat och räddar oss, kan man tryggt veta att man kan få börja om sitt liv. Att allt blir förlåtet och att man kan få börja om.

En ny chans? Vi behöver det, så vi kan leva upprätt, utan skam och skuld. På så sätt kan vi få leva fullt ut och möta oss själva och andra med full kärlek i alla våra tankar och handlingar och därigenom förvandla vår värld redan nu omkring oss till ett paradis genom alla våra tankar och handlingar.

Det är inte genom våra handlingar dock, vi blir perfekta utan det är först genom förvandlingen av vårt inre genom tron på den levande Guden som har öppnat upp våra hjärtan genom sin oerhörda korsgärning för att vi skall få bättre möjligheter och nya liv. Så mycket älskar Gud oss, att han offrar sig själv för oss. Som ett föredöme för oss på utgivande kärlek.

Vad säger Bibeln om detta?

I Galaterbrevet står det:

”16Men vi vet att människan inte blir rättfärdig ge nom laggärningar ut an ge nom tron på Je sus Kristus. Därför har vi också satt vår tro till Kristus Je sus för att bli rättfärdi ga ge nom tron på Kristus och in te ge nom laggärning ar, ty av laggärning ar blir ing en människa rättfärdig.

17Men om vi un der vår strävan att bli rättfärdi ga ge nom Kristus skul le upp fat tas som syn da re, vi också, står då Kristus i syn dens tjänst? Na tur ligt vis in te. 18Ba ra om jag åter byg ger upp det ta som jag har ri vit ner gör jag mig till lagöver träda re. 19Jag har ju ge nom la gen dött bort från la gen för att le va för Gud. Jag har bli vit korsfäst med Kristus, 20men jag le ver, fast in te läng re jag själv, det är Kristus som le ver i mig. Så långt jag ännu le ver här i värl den le ver jag i tron på Guds son, som har äls kat mig och off rat sig för mig. 21Jag kas tar in te bort Guds nåd; om la gen kun de ge rättfärdig het ha de ju Kristus in te behövt dö.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: