Nu är jag verkligen ute och cyklar….

Ny chans!

Mikael Bedrup
Mikael är ute och cyklar...

Alla får inte ett nytt tillfälle. Och en del väljer att fastna i gamla hjulspår. En del hittar inte mod att börja om. Och det är allt för få som vågar utmana sin nästa att börja om. Visa själv på ett nytt liv. Lev som föredöme. Så andra kan ”ta rygg” på ens friska liv.

Jag har till idag utmanat 53 människor att under en månads tid avhålla sig från socker och vitt mjöl. Och visat på att motion ger livet kraft i retur. Är Du en av dessa? Kommentera gärna detta inlägg, så andra också kan få ta del av ditt nya liv. Många vill ha ett friskt liv, men det är svårt att välja nytt. Om man inte får en ”spark där bak”.

Jag har imorgon levt alldeles fantastiskt under 8 år och fyra månader, dvs. 3.040 dagar nykter, dvs. utan alkohol. Och jag har sedan februari tagit bort socker och vitt mjöl. Samt så har jag motionerat ca. 80 gånger under dessa sista 120 dagar. Och hur mår jag? Jag mår kanon!!! Har gått ner 13 kilo, men nu börjar jag gå upp, eftersom jag tränar en del. Just nu väger jag 77 kilo. Jag var nere i 75 kilo. När jag var som fetast i vintras vägde jag 89 kilo.

Fick en utmaning i ”Du är vad du äter” med Anna Skipper i våras. Programmet sändes för lite över en månad sedan. Under sju veckor där gick jag ner 10 kilo. Då var jag tuff med vad jag åt. Bara gröna grönsker och inga kolhydrater, utan bara ex. kyckling, fisk eller lammfärs. Nu varierar jag lite mer. Men jag är noga med vad jag äter. Är ju så mycket piggare. Har ingen fogbrain pga sockret.

Nu har jag börjat cyklat på allvar. Cyklar mellan 2,5 – 4 mil per dag. Och så är jag på gymet ca 3 gånger per vecka just nu. Är detta för mycket. Nej! Rör mig ju så lite i mitt uppdrag som präst. Sitter mest stilla hela dagarna i möten och i olika samtal.

Hur tillbringar du semestern? I år har jag valt att satsa på livet. Genom att jag rör mig får jag så mycket tillbaks. Är gladare och piggare. Vaknar tidigt. Ser hyfsad ut i spegeln och även i mina egna ögon. Behöver inte köpa large på kläderna mer. Vem kunde ana att det skulle gå så fort. Inte jag? Vad behövdes? Utmaningen gjorde detta möjligt. Tack TV4+ och Anna Skipper och min Fru som visste att det var nu eller aldrig. Nu tränar jag minst en timme per dag under semestern. Och jag mår kanon!! Hur mår du? Hur har Du tänkt leva resten av Ditt liv?

Är jag således ute och cyklar? Nej. Tvärtom. Jag har valt att leva livet fullt ut. Jag är inte längre ett offer. Har tillfrisknat genom den 12-stegen andligt. Har rensat mina relationer och genomfört en genomgripande moralisk självrannsakan i alla mina åtagande och handlanden. Kroppsligt har jag också rensat bort det gamla, dåliga vanor och usel kost. Kunde jag lösa allt detta själv? Nej. Jag behövde en högre makt, som hjälpte mig när mitt eget mod och förstånd inte räckte till. ”Be och du skall få”, står det i min älskade Bibel. Tack Jesus för att du dog så jag kan få förlåtelse och bli upprättad så att mitt nya liv blev så mycket bättre. Nu får jag ge igen till alla som ställt upp för och på mig. Och skicka vidare. Först tar jag hand om mig, sedan andra. Budet lyder ju: ”Du skall älska din nästa som dig själv”.

Ta hand om Dig där ute! Gör du det?

3 kommentarer på “Nu är jag verkligen ute och cyklar….

Add yours

 1. Hej Micke!
  Ja, jag tar hand om mig också! Jag ligger lite före dig, har varit nykter i snart 26 år, började däremot inte träna förrän i maj 2008, gick då ner 12 kg bara genom att springa. Lite annorlunda mat blev det väl också, men jag äter lite det jag vill fortfarande. Jag har nu sprungit Lidingöloppets 15 km två gånger, Blodomloppet i Uppsala två gånger, Broloppet över Öresundsbron 21,1 km och Stockholm Halvmarathon förra året och i år blev det Stockholm Marathon. I september blir det Lidingöloppet 30 km. Jag jobbar på gymmet i Storvreta och styrketränar då ca 3 ggr7vecka.
  Jag började springa först 2008, då var jag 63 år och har aldrig sprungit förut! Jag mår absolut prima, kan inte bli bättre och då fyller jag 67 i september. Jag kommer att fortsätta så länge det är möjligt, men kanske lite mindre löpträning när jag har sprungit loppet i september.
  Jag sa ganska nyligen att jag har inte mått så här bra någonsin, förutom kanske när jag var barn. På den tiden hade man ju inte tid att känna efter, idag är jag tacksam för varje dag jag får må så här bra. Jag är tacksam att jag har fått ett nytt liv, 1985, och att det är jag som bestämmer en hel del hur jag ska må.
  Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter här på bloggen och på Facebook, läser alltid dina inlägg även om jag inte kommenterar dem så ofta!
  Ha ett bra liv,
  Din vän
  Rune

 2. Jag är en av de som antog hans utmaning på MC mässan i Älvsjö i slutet på januari.. Å även jag vet att det funkar kanoners att avstå från de snabba kolhydraterna. Och jag hade samma startvikt som Mikael men jag har kommit lite längre ner än mMikael på viktskalan nu. Men jag måste villigt erkänna att jag tränar inte lika hårt som Miikael gör. Men jag har i gengälde ett jobb som innehåller mycket fysiskt arbet så jag får på det viset en hel del motion där. Men vi får väl se när jag når mitt tredje mål på mitt sundare liv. under 70 kg. Har 2.9 kg dit men vadå det kommer nog att gå det med då jag redan nu minskat drygt 13 kg. Men det skulle inte ha funkat om jag inte haft min sambo som ville detsamma å har lyckat minska hela 17 kg på samma tid. Så vi vet vad Mikael pratar om. Tack Mikael för att våra vägar har korsats..hmm kul att man fick till en liten krumelur på slutet utan att man tänkte på det bara blev så.. Det är ett ord som man använda i många sammanhang.. Kors vad man kan få vara med om då man lever livet i realtid. Ha det gott min Broder, Vän & Kamrat.. Guds Frid

 3. Härligt vittnesbörd Lasse! Jag går upp i vikt pga muskler nu. Men jag ser smalare ut. Fettet ger vika. Keep on Ni bägge!!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: