Livet nu…

Blott en dag….

Livet kan bara levas just nu. Inte i framtiden och inte i de dagar som redan passerat. Och allt strävar framåt.

Begravning av nära anhörig igår. Ljust och fint. Prästen Hans Lindholm höll ett fint griftetal, där både glädje och svårigheter belystes. Den kristna tron och Bibelordet, där ingen lever för sin egen skull framhölls vist. Och att vi lever och dör för Herren. Livet är endast en gåva som vi får förvalta så gott vi kan. Tillsammans kan vi göra livet innehållsrikt. Vi behöver korrigera och hjälpa varandra, i med och motgång.

Mötte flera från förr där. Vi alla bär på olika bakgrunder och erfarenheter. Vissa saker belyser vi inte för andra. På så sätt kan vi bli främlingar för varandra. Och det är endast i svagheten vi når in genom varandras öppningar. En del dömer, utan att veta så mycket hur det egentligen är eller har varit. Även de som är nära en. Eller tror att de är det.

Svårigheten att säga som det är, både hos sig själv och hos andra kan bli förlamande i längden har jag märkt. Att endast stanna i det ytliga skänker inte tyngd i relationerna. Mycket kan hindra. Men det blir ett bortkastat möte om man inte vågar öppna sig för sig själv och för den andre. Det är lätt att stanna kvar i det invanda och trygga.

Jag är inte densamme som förr, om någon nu är det. Ytlighet intresserar mig inte särskilt länge. Visst är skönhet viktigt med det är djupet som berikar. Var på möte i min självhjälpsgrupp idag. Det gav så mycket kraft och nya insikter. Till skillnad från floskler som kan gömmas under måltider där ofta alkohol får utgöra smörjmedel för att öppna sanningen, men som dessvärre ofta istället förlamar nya tankebanor för möte. Är så ointresserad av middagar där vin ofta bara leder till pladder. Har ju för länge sedan själv aktivt deltagit och främjat sådana meningslösa möten.

Idag gick jag med min prästkrage, efter att ha varit och tränat på gymmet, i Gränby Centrum. Blev några spännande samtal. Jag har semester men jag är ju präst jämt, inte bara när jag får betalt. När jag träffar på medmänniskor av utländsk härkomst så möts jag av en helt annan tillit. Fick ett så fint bevis på det idag. Det blev ett fruktbart samtal.

Det är blött ute idag. Imorgon blir det blött för många också. Barn kommer att må dåligt imorgon då vuxna anser att det är en rättighet att få bedöva sig för mycket. Är det inte en skyldighet att vara nykter när man kör bil? Borde det inte vara så också när man har de viktigaste man har i livet, nämligen barnen. Jag har valt att vara nykter imorgon. Ingen alkohol skall få förstöra mina möten och min kommunikation. Vi har en älskande Gud som ger oss Kraft att leva i direktsändning. Eftersom vi är så älskade kan vi skicka vidare kärleken under midsommar och bry oss om vår nästa.

Igår sjöng min vän Johan J:son Ljung för oss och min mor i himlen ”Kärleksvisan”. Buskapet där, till Dig och mig o helgen lyder: ”Var inte rädd, jag går bredvid Dig”.

Gud ÄLSKAR dig! Var inte rädd. Tillsammans är världens vackraste ord och tillstånd. Till sammans.

2 kommentarer på “Livet nu…

Add yours

  1. Glad midsommar i efterskott
    Ha en skön semester

    Härligt att höra att du mår gott, sköt om dig

    Jesse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: