Nu är det hjul…

Hjul!

Har haft en racer cykel sedan början av 1980-talet, en Nishiki. Växlarna sitter på ramen och däcken är verkligen smala. Och så många mil har det inte blivit på den ärligt talat. Det är knappt ett märke på den, ser ut som ny. Länge har jag funderat att på allvar börjat cykla. Men….

För en tid sedan på gymmet fattade jag ett beslut. Nu var det dags. Ville ha inspiration. Åkte förbi Sportson

Min hoj var passé insåg jag efter samtal med den kompetente säljaren och hojåkaren där. Förklarade att jag har väldigt ont i rygg och axlar. Fick prova en hoj, Giant, i aluminium med växlar på styret som man numera har. Cyklade på deras parkering och den sköt fram lätt när jag tryckte på pedalerna. Trycket kalkas kadens.

Har nu åkt lite över 30 mil på den under några veckor. Det är verkligen kul att forsa fram på de Uppländska vägarna. Naturen är sagolik så här års. Cyklar så här i början ca 2,5-4 mil per gång. Fortfarande blir jag mör där bak. Och axlarna orkar inte mycket mer såsom ryggen.

Får inspiration genom både cykeltid ingen och genom deras hemsida, som så passande heter Kadens

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: