Nya präster….

Prästvigning igår…..

Uppsala Domkyrka, högmässa med prästvigning, samlade en nästan fullsatt kyrka.

Det var fint att se allvaret hos de som kom att vigas in att bli det gudomliga Ordets tjänare, Verbi Divini Minister. För snart tre år sedan var det jag som stod vid altaret framför bl.a Biskop Ragnar Persenius. Det kändes som igår och ändå inte. Många gudstjänster senare och andra möten så fick jag nu för första gången sedan dess, betrakta en vigningsgudstjänst. Jag ber att de skall få och ha modet att frimodigt klart lägga ut Ordet och inte skämmas över evangeliet eller Jesus. Det är svårt att vara präst ibland i ett sekulariserat land. Det finns en liten kristendomskunskap hos väldigt många och många vågar inte fråga mig som präst pga detta, tror jag.

Vikten av egen andlig läsning är viktig. Det är lätt att göra, vi skall ju också vara Ordets hörare.

Allt för lite diskuteras nog Bibeln även bland kyrkans anställda, tycker jag från min begränsade horisont. En timme varje vecka borde avsättas för oss alla anställda där vi då kan diskutera texterna och ge varandra nya vinklingar vadtexten också kan betyda för människor idag.

Må Gud därför inspirera mina nya prästkolleger så de för ut Bibelns Ord och vishet till sina nya församlingar. Vi behöver Gud och han behöver oss. Det meningsfulla livet får man genom det glada budskapet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: