Nytt år, nya vägar…..

Vad händer detta år?……

När man nu skriver in 2012 innebär det att många nya dagar förhoppningsvis ligger framför en. Därmed också många nya val och nya möjligheter, självklart också svårigheter.

Förra året var händelserikt på många sätt. Föreläste på olika platser i landet och det kom många för att lyssna. Och i Tierp genomförde jag många olika kyrkliga handlingar tillsammans med mina kolleger där. Begravningar, dop, vigslar, gudstjänster med predikan samt många andakter fick jag förmånen att leda i Tolfta församling. Så här med lite distans till dem inser jag att ”ställtid” behövs mer mellan alla dessa tillfällen. För att kunna ge så måste man också få. Därför är det oerhört viktigt som präst att få tid för reflektion och vila samt påfyllning, bland annat genom böcker och möten även utanför ens arbetsplats såsom att gå och se teater, bio och bara ”hänga i någon stad” för att få nya intryck. Hoppas det blir många fler tillfällen till sådant detta år. Att bara gå till jobbet och sedan hem blir för fattigt i längden.

Tror kommande år kommer innebära en del förändringar, det känns så.

Önskar tid för träning, både på gym och även cykling, men också tid för mc åkning med mina kristna hojkompisar bland annat. Åker gärna på mcträffar med nätverket ”Ambassadors for Jesus Christ MM” som jag ingår i.

Det finns en hel del spännande böcker i mitt bibliotek som lockar, vilka jag hoppas få tid att umgås med.

Det är flera som ringer mig och som jag gärna vill träffa detta år. För att få ett rikt liv behövs både arbete och fri tid. Har av olika skäl fått distans till föregående år, och det är viktigt för att kunna veta åt vilket håll man önskar gå detta kommande år. Och jag har drömmar och visioner som jag ber att de skall förverkligas, vi får be och se….

Har insett att utan korrekt relation till mig själv och min högre makt, dvs Gud så blir livet i längden inte bra eller meningsfullt. Därför blir det än mer viktigt att ta sig tid för egentid. Bibeln ger mig rätt proportion till mina åtaganden och livet. Det är en fantastisk GPS och så ger den mig Kraft.

Känner på mig att detta år kan bli spännande….

”Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra,
Mod att förändra det jag kan,
Och förstånd att inse skillnaden”

2 kommentarer på “Nytt år, nya vägar…..

Add yours

  1. ”Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra,
    Mod att förändra det jag kan,
    Och förstånd att inse skillnaden”

    Bra skrivet, känner som dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: