Vad händer i mitt liv och på denna min blogg?

Hej!

Den senaste tiden har jag inte haft tid att uppdatera denna blogg. Har jobbat med en annnan blogg, min Bibelskola på internet och som blivit uppmärksammad. Anledningen var att jag anser att det finns för lite undervisning i våra kyrkor om den kristna tron. Gå in där, läs och förkovra dig, men du kan också där ställa frågor eller kommentera innehållet.

Tycker den kan vara en bra plattform för människor att läsa när de har tid. Många är upptagna och har ibland svårt att hinna gå Bibelskolor i våra församlingar och det kan även vara svårt som präst att hinna med att leda en sådan, märkligt nog, då många förättningar (begravningar, dop, gudstjänster m.fl.) hela tiden skall uträttas.. Jag tror detta kan vara ett bra kompletternde verktyg för att sprida det Glada budskapet, att oss är en räddare född.

Jesusmanifestationen

Var i lördags i Rålambshovsparken. läs artikeln från ”Världen idag” där jag intervjuvades och så var det där en bra belysning av träffen där) där många bikers samlats, en hel del från kristna mc-klubbar, för att snacka, utöka sina nätverk och för att lyssna till bra musik. Jag talade där om min väg till tron, som började med att jag fick en mc-bibel i min hand år 2000. Vi åkte sedan i kortege med polis till den stora samlingen i Kungsträdgården, där ca 10.000 kristna från hela landet hade samlats för bön, vittnesbörd och musik samt mingel. Fantastiskt. Och så säger en del att den kristna delen i vårt land är osynlig. Hmmmm….

På torsdagen den veckan talade jag just om att detta på China teatern, min gamla arbetsplats, inför 700 mediabyråer, på Stockholm Media Week, och berättade bl.a. att vi är ca 2,2 miljarder kristna i vår värld. Vilken ”kundgrupp”.

Igår hoppade jag in i sista stund och åkte och talade i Söderhamn (se här) och i deras underbara Bibliotek och  och talade där om min väg till nykterhet och tillfriskande, samt så berörde jag hur man kan identifiera de ”glömda barnen” i vårt land. Du vet väl om att de är ca 400 000 stycken. Ofattbart. Barn som lever i hem där alkoholen skadar dem, många gånger för resten av livet.

Idag är jag också på väg i mitt uppdrag som präst i Tolfta församling och till en kvällsträff med konfirmander och deras föräldrar. Snart är det ju konfirmation av dessa underbara kids. Dessvärre har jag inte varit med dem hela resan pga sjukdom och jag jobbar lite nu och hoppas sätta mer rulle efter sommaren.

Livet är en märklig resa. Det finns många val att göra. Varje dag. Sök Guds avsikt med just den här dagen. Stopppa upp och känn efter vad som är det viktigaste. En bra regel för våra dagar så vi får rätt korrigering för våra åtaganden. Glöm inte bort att vila! En sak i taget är en bra devis.

Bibelskolan – nyfiken, läs här: http://bibelskolan.wordpress.com/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: