MC-Gudstjänst i Gottsunda 2012

Vägen…

De första kristna kallades just så, Vägen.

Kl 0930 var jag uppe vid min fd arbetsplats, Gottsunda kyrka, som ligger precis bredvid det nya fina centrumet i den mångfacetterade pärlan och förorten, som har så många härliga uttryck och människor från hela världen, ett tellus i miniatyr.

Mc-gudstjänst

Kyrkklockan ringde kl. 1000 och meddelade att det kristna budskapet skulle förkunnas och att Gud vill oss något. Strax innan hade mc-kortegen rullat in och stolar var utplacerade utanför kyrkan och coverbandet ”Stardust” hade gjort sin sound-check. Bönen av Kyrkoherde Bohman lästes och bandet började lira…

Det var det nionde året som mc-gudstjänsten gick av stapeln, vilket förkunnades av Curth som är initiativtagaren. Det blev en fin stund med mycket musik och några psalmer och Kyrkoherden och Curth dialogpredikade. Efter sista låten som postludium bjöds vi på fika inne i församlingssalen.

Oj, vad jag älskar Gottsunda kyrka. Har alltid gjort så och alla människor där. Det blev många fina återseenden och en hel del som ville ha mig där igen sade de, vilket gladde mig. Det finns många bra präster och anställda där, så de klarar sig alldeles bra utan mig där. Men mitt hjärta brinner för Gottsunda, det är ingen hemlighet.

Härlig samvaro kring fikat. Och spännande samtal och min vän Lasse från den tuffa kristna mc-klubben ”Tribe of Judah” berättade om sina möten med tuffa bikers. Han skäms verkligen inte för evangeliet och Jesus. Ett bra föredöme.

Wira Bruk

Så satt vi alla hojåkare upp och färden styrdes mot Wira Bruk i Roslagen på härliga krokiga vägar i kortege. Efter 14 mil var vi där. Helt underbart och så fint. Även här blev det fika och delande av minnen och jag kom att prata med en präst som hade cyklat dit och som arbetade i ett fängelse. När vi har på oss våra mc-västar med emblem om Jesus så öppnar de upp för samtal vart man än kommer. Så även här.

Tillbakafärden gick på serpentinvägar genom Roslags natur. Efter 22 mil hamnade jag hemma hos Lasse och träffade hans fru och min prästkollega, vilket var så roligt. De är verkligen underbara människor. Så småningom gled jag upp på min stålhingst och gasade på hemåt.

Gud i centrum

En fantastisk dag med Gud i centrum från morgon till kväll. Iklädd min väst ”Ambassadors for Jesus Christ” och prästskjortan och många fina samtal och möten senare kan jag bara andas ut och tacksamt inse att Gud har gjort för mig, det som var för mig omöjligt. Idag kommer jag att somna got;t en människa, kristen, nykter alkis och stolt mc-biker.

Tack Jesus för Din korsgärning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: