Nya tag och nytt år….

Strax passerar det år som vi benämnt som 2013. Ritens betydelse och dess passage ger livet möjligt att stanna upp, betrakta och analysera så vi kan gå vidare lite visare.

Året har inneburit många skeenden i våra liv. MC-gudstjänsterna jag bjöd in till i Tierp gav kraft och rykte om sig i halva Sverige. Många kom, blev berörda och vi var många delaktiga i möten som tog oss själva och Gud på allvar.

Kommande år kan innebära olika förändringar även för mig. Vilka är i nuläget svårt att exakt veta, men vi får nyfiket leva i ovisshet, som vi alla varje dag får göra. Med ett öppet sinnelag och bön om mod att förändra de saker man kan förbättra, kan ju livet bli bättre och mer meningsfullt.

I år har jag träffat många som blivit skadade pga olika slags överkonsumtion, i allt från arbets-, alkohol och i medberoende. En hel del av dessa har glädjande nog tillfrisknat. Det är bra att många vågar ta hjälp och vänder sig till en präst, i mitt fall mig. Präster har ju absolut tystnadsplikt när så är överenskommet, vilket är en trygghet och förutsättning för många.

Att fira gudstjänst är fantastiskt, dvs när den är på liv och död och på allvar, då skänker den djup glädje. Älskar ju att predika. Sinnesromässan i Tierp som jag leder den sista söndagen i månaden kl 16 har dragit helt nya gudstjänstfirare. Många har en andlig längtan att bli helare och efter att ingå i en gemenskap. Varje gång har jag lyckats få någon att dela om sitt liv, där de berättat om hur det var och hur det nu är efter de börjat jobba med sin ärlighet och tron att Gud vill och kunde hjälpa dem. Underbart.

Bibeln ger mig ständig vishet och framförallt kraft när det varit motigt. Vi borde ha mycket fler Bibelstudier i våra församlingar. Kunskapen är låg och då blir det svårt att veta vem Gud är och vad han är eller kan vara än mer för oss.

Ber att Gud skall hjälpa de som i juletid har det svårt på olika sätt och att fler börjar våga tala offentligt om Jesus och om friheten.

Gud välsigne Dig under jul!

Herrens tjänare
Mikael

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: