Gå på Guds-tjänst imorgon…

Sista gudstjänsten som jag leder innan semestern. Predikar där imorgon gör Pastor Lars från Borgenkyrkan kl. 11 utomhus på Gammelgården mitt inne i Tierp, och som är som ett litet minnesmärke a’ la Skansen, fast utan djur, som ett stoppur från ett svunnet Sverige.

imageVi predikanter har olika sätt att framföra Guds Ord rent och klart. En del skriver innan och läser upp allt innantill. Andra talar fritt, förhoppningsvis förberedda. Å så finns det de som kombinerar bägge. Att gömma sitt kroppsspråk bakom en ambo (kyrkans motsvarighet till en talarstol) framhåller inte budskapet eftersom det som fäster just är talarens kroppsspråk. Andra fallgropen är att man underhåller, allt för att framhäva sig själv och inte budskapet. Sålunda måste man själv vara väldigt klar över syftet och målet med predikan.

Jesus säger att vi skall ”gå ut och göra alla till lärjungar..”. Därför är det bra när präster och alla kristna syns utåt. Personligen har jag därför nästan alltid prästskjortan på. Även under semestern. Det är inga problem. Däremot tvärtom. Det bästa är ju när man genom Gud får vara med när någon kommer till en meningsfull tro. En tro som kan bära genom allt.

Jag älskar att predika. Men. Jag har inget behov att stå och vara synlig. Detta vet min familj. Andra blir förvånade när detta blir tydligt. Det är så lätt att tro att en människa som har ett synligt uppdrag, ex. som artist, alltid vill synas. Så är ofta inte fallet. Utan tvärtom. Jag vet. Är ju uppväxt bland kända människor som är vana att att stå på någon form av scen.

Nu när semestern anländer så får jag möjlighet att vara med mina kära och nära, även nära mig själv. Jesus själv gick ju ofta till en enslig plats. Ett viktigt budskap till oss alla. Att stoppa upp, att lyssna inåt och uppåt. Läs bra böcker. Flytta in nya världar och låt dem berika dig. Läs inte usel litteratur. Det du fyller huvudet med, kommer du att tänka.

Många borde bara-vara. Ligg i gräset. Se upp. Njut. Du finns till. Det är inte en självklarhet.

Undrar vad Pastor Lars kommer lära oss imorgon. Jag är nyfiken. Bejaka friden och nyfikenheten. Glöm aldrig. Du ÄR älskad.

Tjena.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: