Alla helgon och själars dag….

Förebilder.
52Under den här helgen blir vi påminda om om de som gått före. Dels de som den katolska kyrkan benämner som helgon, de som levt ett föredömligt kristet liv – inte perfekta, men med en sträv strävan att försöka leva ett heligt liv.

Alla själars dag imorgon. De som gjort vår värld levande och möjlig och som gått vidare. Som kristen tror och hoppas vi på Jesu ord, att genom tron på honom – Mästaren, att får vi ett evigt liv.

Ljus tänder vi sedan många år vid våra kyrkogårdar, antingen vid våra käras gravar, i minneslundar eller askgravlundar. Ljuset skingrar mörkret där Jesus ord; ”Jag är världens ljus, den som tror på mig skall aldrig dö” – ger oss hopp i svåra stunder, i minnen av de som gått vidare och som möjliggjort våra liv. Oavsett hur mycket de lyckades eller ibland föll. Såsom även vi gör under vår levnad.

Dagar att minnas tillbaka. Dagar att reflektera. Dagar att bli stilla. Kom ihåg – vi ÄR älskade av den levande Guden. Vi är skapade till hans avbild. Ren kärlek. Låt så vår färd och vår strävan att bli fyllda av den goda kraften, de goda tankarna och det goda livet. himmelriket1

”Man skall leva så man kan dö”; sade Astrid. Rensa bort det onödiga och avsluta dåliga förhållningssätt och relationer som gör dig illa. Lev i och genom kärlek. Snart är även vi borta medborgare.

Tänd ett ljus. För Dig. För mig. För oss. För kärleken.

Kommentarer är stängda.

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: