Vi tog stegen….

Hur svårt kan det vara att våga flytta?

Häst transport

”0ch jag reser än idag…”; sjunger Uno Svenningson. Och det är väl just detta livet handlar om, att våga sin djupaste nyfikenhet.

Vågar Du den? Varför inte, är en livsviktig fråga, måste Du faktiskt fråga Dig. När lusten avtagit eller slentrianen blivit en måndagsvana så är det dags. Gå vidare!

Den 16;e april köpte vi vår hästgård nästan så långt söderut man kan komma och det i min Mors födelselandskap, Skåne. Hit som min familj har velat flytta under en längre tid.  När så min längtan var större än den till det yttre synliga trygga tillvaron så tog jag beslutet; ”nu kör vi”.

Att inte våga ta steget innebär att man inte vågar växa som människa.

Beslutet måste vara grundlagt självklart, annars kan det vara en geografisk flykt, och när det är inventerat för- och nackdelar med att inte våga eller våga, så blir jag först som människa sedan som präst trovärdig först inför mig själv och min Skapare och sedan för andra när jag talar om att våga leva livet fullt ut. Våga gå i tro.

Därför blev jag ständigt påmind vid de hundratals begravningar jag haft hittills att livet pågår just nu. Inte sedan. Nu har flyttlasset gått. Puh… Nu finns ingen återvändo och nu finns det bara möjligheter. Nu får vi och jag använda våra böner, ben, ögon och hjärtan för att öppna möjligheter för livets fulla potential igen. Detta är att leva.

Vi har gjort det förr. Men det är är ändå läskigt varje gång. Tänker på Bibelns Ord där Jesus säger; ”Och jag är med alla dagar…”. Så det borde vara lugnt, fast det är lite läskigt.

Kommer skriva om livets nya skeenden här.

Är Du intresserad och vill Du bli inspirerad?

 

 

 

Kommentarer är stängda.

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: