Söker värmen, friden och livet…

Novembermånad och mörkret sluter in mer av dagarna.

Vi är så glada att vi vågade bryta upp från det invanda och kasta loss. Jag är den som mest saknar alla vänner och bekanta, men över tid kommer det här också. Så underbart härligt att vi inte har någon snö härnere på Söderslätt, förra året blev det bara två dagar med snö.

Stressen i Skåne upplever jag är mycket mindre, om än mitt uppdrag tidvis upptar mycket tid, engagemang och äter timmar, så ger det mycket tillbaka när jag nu jobbar i Trelleborgs församling. Här händer det så ofantligt mycket, många nya saker är på G, flera är reda sjösatta.

Livet går här inte i repris. Möten med människor berikar och fördjupar ens eget. Idag mötte vi unga föräldrar med barn och samtalet kom att spänna allt från födsel till rädslan för döden bl.a. Meningsfulla utvecklande omsorgsfulla samtal för var och en. Livet.

Tänk vad ens liv kan fyllas med så många relationer över tid och händelser, men vi kan bara leva fullt ut en dag i taget. ”Just idag är jag stark”; sjöng Kenta när pappa ledde Schlagerfestivalen 1980.

Det finns olika dagar, idag var den bra för många av oss. Tacksam.

 

 

Kommentarer är stängda.

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: