Uppdatera solidariteten

Upp med blicken

Covid 19 eller Corona i vardagligt bruk sedan i mars i år, har verkligen omkullkastat allas tillvaro i mer eller mindre grad, och som det skrivits miltals om.

Vi människor är skapade till att ingå i sammanhang och att mötas. Isolering har gjort att den psykiska ohälsan ökat för alla åldrar. Till slut orkar människor inte hålla sig isolerade, utan söker sig ut. De har ju inte blivit drabbade, än, även fast de vet att de kan vara smittbärare så besöker alltfler gallerior och mötesplatser.

När jag växte upp så fanns ordet solidaritet självklart, framförallt förknippat med socialdemokratin. Vi har blivit alltmer individualiserade; vi lyssnar på musik genom våra telefoner, ser enskilt tv på våra egna I-pads, vi tränar själva med en Pt.

Har man sikte på att springa ett 1000 meters lopp, så vet man efter 800 meter att snart är jag i mål. Vi däremot nu kan ännu inte se målflaggan där den signalerar att corononan är borta, så vi viker ner oss, går av banan och in på närmaste galleria.

För allas skull, din, din familjs, dina arbetskollegors, dina barnbarns och dina vänners skull och de du inte känner, så lyft blicken från Din egen bekvämlighet och inrikta Dig på att Du just nu springer ett långt maratonlopp, pandemins målflagg kanske är år 2022.

Ta tillvara den tid Du nu får och använd den till fördjupning av kunskaper exempelvis om dina intressen eller skapa Dig nya. Läs böcker som samlar damm hemma eller köp nya.

Skriv ett brev

Gör som förr  tiden, vilket alltid uppskattades, skriv ett brev för hand och uppmuntra någon som kan behöva höra:

”Hej Vi kan inte ses pga coronan, men jag tänker på Dig. Vi måste vara solidariska mot alla. Skicka även Du ett brev till någon som kan behöva läsa att Du tänker på dem. Vi ses levande längre fram.

Ta hand om Dig. Och Din nästa”.

 

Kommentarer är stängda.

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: