Vad har den tredje advent att säga just Dig?

Julen kommer allt närmare detta märkliga år.

Ett år med vikten av att hålla avstånd till andra, men också ett år där Du kommit närmare Dig själv, vilket för en del kan vara både ovant och läskigt.

Det är i ensamheten och tystnaden vi får möta oss själva fullt ut. Detta är en gåva, att inte för många saker tar vår uppmärksamhet. Visst, många serier på tv och Netflix har många tagit sig igenom.

Tror att rädslan för stillheten, när shoppingbesöken blivit förre, festerna och mötena likaså är ganska stor. En hel del har mer än brukligt överanvänt alkohol, våldet i hemmet har ökat; bägge dessa visas av flera undersökningar.

Men även pusselbyggandet och schackspelandet över nätet ökar markant. Vi har också lärt oss att ha möten via t.ex. zoom och att jobba hemifrån, då vi har börjat använda tekniken mer. På så sätt spar vi på resor och naturen.

Det vi saknar är dock mötena fysiskt och kramarna. Omsorgen är en livsinjektion, så maila, ring eller zooma dina vänner nu. Ett samtal betyder så mycket. Och vi behöver varandra. Kom ihåg att den viktigaste personen i Ditt liv är Du själv, så hälsa Dig själv välkommen i Ditt liv.

Hör och se om budskapen den tredje advent från min andakt i Trelleborgs församling, klicka här!

Kommentarer är stängda.

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: