Leva i Uppsala

Leva i Uppsala.

Min hemstad är Stockholm – det kommer alltid vara min stad, även om klimatet där kallnat – det varma är ändå kajen vid Dramaten, Strandvägen, Djurgården, Vällingby och Hässelby. Men, nu efter snart 9 år i Uppsala, är faktiskt detta min stad – i hjärtat.

dec-08-009

Var på middag hos vänner igår, underbar mat och hjärtlig samvaro, detta utanför Stockholm och när vi såg ljusen från Uppsala Domkyrka på E4:an på väg hem genom natten, så var det hemma. Allt är här gångbart, man når allt inom 15 minuters promenad i city. Jag känner en hel del numera, folk från Universitet eftersom jag fick nåden att på gamla dagar studera där, många vänner från 12-stegs gemenskaperna, bekanta från kyrkans värld och hel del från landet där jag bor, samt alla underbara i affärerna. Hoppas och ber att jag kommer att få jobba som präst runt Uppsala.

dec-08-002

Kultur – teater, konserter, fik, krogar och evenemang – ett rikt utbud och en mångfald förkovrar mitt inre.

Fyllde på mitt inre med Sinnesro inne i fantastiska Uppsala Domkyrka i veckan. Bif. bilder därifrån här, nya orgeln, altaret, bönestället osv.

Tänk här skall jag vigas till präst den 14 juni 2009. Det kommer att bli en av de största ögonblicken i mitt liv. Har ju fått leva, fått barn, fått gifta mig, tagit mc-kort – så det finns flera minnesvärda stunder när man snart levt ett halvt århundrande, vilken ynnest, inte självklart, inte för mig i alla fall.

En stund i taget, en dag i taget. Någon bär mig – genom allt. Tack för mitt liv, även om det är olika.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: