Många svåra möten

Ta ingenting för givet.

Har på olika sätt idag mött människor som har det svårt. Det som igår verkade fungera, även om det var ett balanserande på avgrunden, har idag fallit över gränsen. Ytan utgav att allt var ok, men under lurade det svarta bråddjupet.

Idag ny verklighet. Det som igår var liv är idag inte självklart. Så fort kan allt ändra sig, ta inget för givet. Många samtal för att hjälpa olika personer. Konstaterar att det Goda verkar vara det som vill segra. Återigen siganaleras svaghetens vinnande kraft, såsom där på Golgata. Många vill hjälpa när det verkligen gäller – konstaterar jag återigen, men dessvärre den hjälp jag försökte skaffa fram till de behövande idag kom inte från församlingar. Man svarade inte i växlarna, och de meddelanden som lades i mobilsvar, gav ingen motreaktion…

Är det så här en kyrka skall fungera när det gäller liv och död, undrar jag olyckligt? Behövde kompetens och kraft. Inget hände.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: