Kan man starta en opion? Behöver Din hjälp!!!!

England, Manchester 1991.

Arrangerade åt en klient deras informations- och produktvisningsmöte på en exklusivt konferensanläggning, där de bl.a. talade om sitt nya tvättmedel. detta i början av 1990-talet. En hel del av dem där ansåg att man NOG måste lyssna till sina kunder, eftersom allmänheten just då började efterfråga ett miljöcerifierat tvättmedel, en s.k. Svanmärkt produkt. Nu är det inte bara mode, utan en livsviktig realitet, att sköta vår skapelse. Således tog det inte många år innan opinionen drev fram en förändring.

mb-20-ar-pa-lidingo

I slutet av 1970-talet var vi ett gäng utvalda toppdiscjockeys som fick uppdraget att se ifall vi kunde skapa en hitlåt, således skulle vi kunna visa vår makt genom att manipulera marknaden, dvs. skivköparna, och varje kväll över hela landet lirade vi en låt som tvingade fram att låten skulle börja spelas på radio. Vi lyckades att skapa en hit av en omöjlig låt för dansgolven, artisten – Frank Zappa och ”Bobby Brown” blev en långavrig sommarplåga, pga. oss dj´s.

Dolda opinionsbildare kan således förändra. Av detta följer att du kan förändra och förbättra världen. Det börjar med att du förändar dina vanor, attityder och värderingar som leder till förändrat beteende och agerande. Marknaden styr alltid. Och producenterna tvingas följa efter i en marknadsekonomi, växlingarna kan gå fort.

Således undrar jag vad eller vilka som är det viktigaste frågorna idag för vårt samhälle här i Sverige. Snälla, kommentera här vad du tycker?!!!!!

Här är mina förslag på några frågor/ämnen:

 • Alkohol – förlamar och förtrycker halva folket (våld, våldtäkter, bruten tillit, styrfyllor, skadar barn och familjer etc…)
 • Miljön – vi måste ha bättre produkter för miljön
 • Hälsan – man säger att våra ungdomar inte kommer att bli lika gamla som vår generation pga. dåligt leverne genom usel mat och stillasittande bl.a.
 • Ensamhet – många är och känner sig isolerade
 • Bristen på empati för den Andre

Vad tycker Du? Låt oss förbättra världen – vi kan påverka mer än du tror, dvs. var och en av oss.

En kommentar på “Kan man starta en opion? Behöver Din hjälp!!!!

Add yours

 1. Enkelt Mikael ….bry sig om sin nästa och lyssna….

  Ta tid och var närvarande i det du gör samtalet, bakningen, bilkörning ja i allt.

  God Advent
  Jesse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: