Ont och utanför mig själv, så sliter jag vidare. Bra?

Utanför mig själv.

En onsdag. Vaknar och det gör ont nästan överallt, natten var en katastrof med nästan ingen sömn. Vissa dagar är inte mina. Låg stilla och såg på TV förmiddagen och bara försökte andas. Tvingade mig upp.

mikaelbedrup055x

Möte sedan i skolan gällande grupparbete, bra stämning och relativt snabb delegering av kompetenta teologer. Undrar om man har tillitsbrist till oss elever, eftersom det är så fasligt långa dagar och alldeles för många uppgifter. Ingen orkar vara koncentrerad så länge, alla verkar klaga.

Har använt även helgerna, sålunda varje dag, sedan terminstart och därför får kroppen sig en värre törn än den klarar, detta är inte vettigt. Såg flera som hängde ordentligt med huvudet idag. Farligt.

Läser i tidningen Dagen idag att präster och diakoner är bland de mest långtidssjukskriva. Risken är att man redan efter prästvigningen släpper iväg nyuteximinerade präster som är riktigt slitna innan de börjar. Ingen bra signal, detta bör man på allvar se upp. Att hela tiden skriva PM och ha grupparbete, kan inte vara det ultimata för studenter som redan tagit sin examen, tycker definitivt att gruppdiskussioner vore att föredra.

Kanske i smågrupper under promenader, så man redan innan tjänst släpper iväg studenter med hälsovanor, som de tar med sig till sina nya arbetsplatser. Vad sägs om det?

Ont i huvudet, axlarna och mycket svårt att andas pga astma. Tog mig så till apoteket och för min snart sista penningar köptes ny medicin. Och jag mår lika uselt fortfarande, liggande halvapatisk i min säng, med dåligt samvete – borde träna inför dopövningarna kommande vecka och skriva och läsa inför grupparbetet. Skall jag återigen köra över mitt mående… Vet att det är högst olämpligt att inte vila, för alla och särskilt för mig.

De som skall ta hand om andra och deras andliga mående, borde vara rädda om sig själva och då redan från utbildningstiden lära sig att se sina signaler samt så bör även den akademiska världen också se människan, inte bara fylla studenters huvuden med kunskap och fotnötter.

Hatar att ha ont som idag, men man kommer långt på envishet, jag tog en teol. kand tack vare just den egenskapen som främsta drift. Hoppas morgondagen blir bättre. Tyvärr blir det sittande en hel dag till. USCH, USCH, USCH…..

En kommentar på “Ont och utanför mig själv, så sliter jag vidare. Bra?

Add yours

  1. Hej Mikael.

    Det var ett tag sedan jag tittade in på din blogg. Har suttit här en stund nu och läst.
    Hälsa till familjen från oss.
    Var rädd om dig!

    Åsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: