Gottsunda – polisen, gudstjänsten och mc-åkande..

Söndag.

Tog bilen in och förbi Uppsala i förmiddags. Mötte två poliser utanför Gottsunda centrum, och som jag kom att språka med. De berättade hur stämningen var i denna för Uppsala, lite ökända stadsdel.

cimg28612

Ungdomarna hade inget direkt att göra här, sade de. Det borde finnas en kvällsöppen ungdomsgård. De sade vidare att den som finns nu stänger kl. 1500, vilket isåfall är märkligt. Gården stänger innan skolorna slutar.. hmmmm. Visst det kostar pengar att ha personal, men det kostar också att inte ha öppet, kan man tänka sig. De som man vill dit ifall det var kvällsöppet, kanske inte hade kommit i alla fall, sade poliserna  slutligen och vi tog farväl. Det är inte lätt när det finns dåligt med pengar i dessa tider, men ungdomarna är viktiga.

Gick därefter in i vackra Gottsundakyrkan (bilden bredvid) för en fin gudstjänst, där kärlek och diakoni var temat och var så passande. Deras nuvarande pastorsadjunkt var duktig och vi hälsade på varandra efteråt. Hon sade att det var trevligt att jobba där, vilket känns roligt, då jag skall börja där i augusti. Det var en välbesökt gudstjänst och efteråt var det gemensam fika, vilket alltid är trevligt och viktigt för gemenskapen. Kyrkan är en bra mötesplats för alla.

Blev tvungen att hastigt åka hem och följde lemmeltåget av bilar med packlines på taket på E4:an av bilar som var på väg från Stockholmhållet upp mot bergen och sportlovsfirande. Själv var jag tvungen att sätta mig hemma och plugga vidare. Puh… En dag ledigt vore bra…. Men snart är det färdigt med studierna…

sommaren-2008-0261

Och snart är det lite tid för hojåkande igen.

Hoppet bär oss genom allt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: