Heby Mässan idag och pastorer som vågar vara förebilder…

En fantastisk dag.

mb-2008-jan

Var huvudtalare på Heby Mässan, som ville visa att Heby Kommun är måna om sina familjer och barn, så lokala aktörer ställde där ut såsom Polisen, Kommun, IOGT-NTO, Hela Människan m. fl. Det var nästan fullsatt när jag talade om  det problem som mest förlamar vårt samhälle idag, nämligen beroende.

Läs artikel från Uppsala Nya tidning om mässan och mig. Läs mer här…

Visade på vad man kan göra, hur barnen blir och mår, hur hjärnan fungerar m.m. Hoppas och tror många blev berörda. Att ta hand om sitt liv och att försöka leva ärligt är en förutsättning för ett bra liv. Just nu ser jag på TV på ”Landet runt” och plötsligt är där ett inslag med min pappa och hans tv-program, ”Träna med TV” från 1960-talet. Märkligt. Och så talade jag bl.a. om honom idag. Misstror slumpen.

I tidningen Dagen står det föredömligt om några som vill vara föredömen. En utmaning från frikyrkans pastorer, som förhoppningsvis fler pastorer och präster skulle kunna anta. Min fru har också valt bort alkoholen, även om hon inte har ett alkoholproblem, då fler borde se att man kan leva och mötas absolut nyktert.

Pastorer och predikanter inom Trosrörelsen har tillsammans tagit ett unikt initiativ – de ska leva helt utan alkohol.Det var på predikantkårens årsmöte i slutet av februari som alla närvarande ställde sig bakom ett uttalande om vikten av nykterhet. Men det stannade inte bara vid en allmän uppmaning. De lovade även själva att leva ett helnyktert liv, enligt ett pressmeddelande från Livets ord.

Ställningstagandet ska ses mot bakgrund av den ökade alkoholkonsumtionen i Sverige. Trosrörelsens pastorer tycker även att det är fel att inte ens frikyrkor numera är alkoholfria zoner, och de ska arbeta för att de kyrkor de själva representerar ska vara helt alkoholfria miljöer”. Läs hela artikeln här…

2 kommentarer på “Heby Mässan idag och pastorer som vågar vara förebilder…

Add yours

  1. Tack för en otroligt gripande och viktig föreläsning i Heby idag!

  2. Tack Mikael!!!

    Jag önskar att du som präst återkommer till HEBY i höst Vi ska tillsammans fixa ett bra forum där vi kan nå ut till fler i kommunen.Som du märkte på Heby-mässsan finns viljan men inte alla verktyg .Vi som kristna MÅSTE våga använda vår ”verktyg” stå på dig !

    Karl-Arne Larsson (Andreas bror)

    Ps Om du nappar hör av dig ds

    Karl-Arne Larsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: