Talar nu på söndag och sedan nästa torsdag…

Vågar du se?

Heby Kommun har insett att familjen och barnen är viktiga, samt att det finns problem idag hos allt för många familjer. Det var befriande att de presenterade olika lösningar på sin mässa under helgen med olika aktörer, vilka kan hjälpa familjer. Inta bara snack. Föredömligt. En idé som fler kommuner borde ta efter.

korskyrkan-uppsala

Även i Uppsala finns det problem. Av det är jag inbjuden nu på söndag den 15:e mars, då som gäst i Korskyrkan kl. 1100. Även inom frikyrkan har man problem med beroende, vilket man nu föredömligt lyfter upp till ytan. Jesus säger ju; ”Sanningen skall göra er fria…”.

Torsdagen den 19 mars, kl. 1900 skall jag tala i Stockholm tillsammans med Anders Carlberg från Fryshuset och det under invigningen av Frälsningsarméns nya lokaler på Södermannagatan 44, kår 393, där ändamålet är att hjälpa familjer och de ”glömda barnen”.

1/3 av männen och ¼ av kvinnorna som är pensionärer har och lever i ett riskbruk gällande alkohol. Skulle vara spännande att tala för PRO om just beroenden, eftersom alkoholanvändningen tilltar kraftigt för denna kategori. Bakom detta gömmer sig många gånger ensamhet och rädsla. Jag tycker det är så hemskt att vi tillåter så mycket ensamhet och att det tydligen finns alltför få mötesplatser för gemenskap som man lätt kan komma in i och där man kan få tala om hur man har det.

Håller du med?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: