Befriande möte i Korskyrkan i Uppsala idag…

Jesus i centrum.

Fick förmånen att intervjuvas i Korskyrkan idag under deras härliga gudstjänst, som också innehöll lovsång, häftig dans och förbön.

jesus__cross

En fin församling med många varma människor och de blev för mig många fina möten med ärlighet och brustenhet efter gudstjänsten, där andra också ville dela med sig av sina svårigheter till mig i samtal. Det finns verkligen stora behov att vilja tala om sina erfarenheter och sina livssituationer idag. Hoppas att jag gav några i den nästan fullsatta fina kyrkan modet att våga se det svåra, men självklart poängterade jag också vikten att vi delar med oss av glädje.

Jag älskar att få delta i gudstjänst (även att sitta som gudstjänstdeltagare – dvs. om det är beväma sittplatser – har ju dålig rygg) och idag kändes det synnerligen öppet för alla. Korskyrkans nybyggda lokaler är fantastiska och fikadelen var fullsatt efteråt med många samtal.

Fick ett sms nu på kvällen att man skulle byta från Herrljunga kommunionsvin (som säger att den är alkoholfri – vilket den är juridiskt, men det finns en del alkohol kvar i den) till druvjuice. Det tog bara några timmar att ändra detta för Korskyrkan, efter att de frågat mig om nyktra alkisar kunde delta i nattvarden med ett enl. etitiketten alkoholfritt vin. Fontana druvjuice är en fullgod ren druvjuice som fungerar bra. Även teolgisk sett. Vill man kan man ändra, vilket de visade.

Tänk att det idag fanns en hel del som var var ”glömda barn” i deras kyrka. Många vågar inte berätta hur de har eller har haft det för omgivningen, kunde jag återigen konstatera. Inte blev jag förvånad. Bit huvudet av skammen, låt inte det onda bygga bo. Följ Jesus som ju säger: ”Jag är vägen, sanningen och livet”. Hans raka fråga som är fri från medberoende lyder: ”Vill du bli frisk?”. Många vill svara ja, så även jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: