Suget efter bedövning, men varför?…

Överdriver jag?

dolce-vita-vin1

Ibland måste jag ställa mig frågan; är det så många som har problem med alkohol egentligen? Svaret blir självklart, åtminstone enl. mig, att oavsett hur få eller hur många det är, så är det ett problem om någon överkonsumerar droger. Frågan bör bli varför? Är det så hemskt att leva i ”direktsändning” att man måste förlama sin verklighet? Tydligen.

Varför och vad kan vi göra bör väl frågan bli, eller… Tidningen Dagen skriver bl.a;

”- Utvecklingen är illavarslande. Allting talar för att alkoholkonsumtionen fortsätter att stiga och då ökar också alkoholskadorna, konstaterar Göran Jönsson, förvaltningschef på socialförvaltningen. Han tycker att det växande missbruket bland kvinnor är särskilt oroväckande”: Läs hela artikeln här…

De skriver också: Vårdcentralerna och företagshälsovården frågar sällan patienterna om deras alkoholvanor – inte ens när det finns misstanke om att det rör sig om alkoholrelaterade problem. Det framgår av en doktorsavhandling vid Linköpings universitet, uppger SR Östergötland. Läkare, distriktssköterskor och barnmorskor ställer hellre frågar om stress och övervikt, trots att hög alkoholkonsumtion är den största riskfaktorn för ohälsa.  

Enligt avhandlingen beror detta på att vårdpersonalen tycker att det är svårt att ställa frågor om alkoholkonsumtion. Man vet inte vilka råd man ska ge. En del anger också tidsbrist som skäl till att man avstår att fråga patienten om alkoholvanor.” Läs hela artikeln här…

En kommentar på “Suget efter bedövning, men varför?…

Add yours

 1. Jag tycker denna blogg e kanon, men jag skulle vilja tipsa om en sak.
  Jag var den första eleven och fungerar kanonbra idag.
  Integrationscoaching har hjälpt mig i mycket svåra tider.
  Integrationscoaching är en integrationskurs som syftar till att ge hemlösa och utsatta i samhället, en chans att komma tillbaka till ett normalt liv.
  målet är att göra eleverna till självförsörjande och produtiva människor.
  Medans olika behandlingshem tar 3-5000:- per dygn och efter behandlingen tillbaka till ett liv med soc och utan jobb sa är detta allternativet mycket bättre, billigare och ger mer tycker jag
  Tryck mitt namn och kom till hemsidan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: