Vilka glasögon ser du genom?

Befriande famn.

Frälsningsarméns pathos är förlösande i en tid där samhället i allt högre grad lägger ut eller litar alltmer på ideella resurser, då man av olika själ inte vill eller kan hjälpa de utsatta. All heder åt det nya initiativet som ”Frälsis” nu invigde igår inne i Stockholm, med ett familjecenter för de ”de glömda barnen”.

Det blev en väldigt varm kväll, där jag var huvudtalare (och talade om hur hjärnan fungerar, om de glömda barnen samt några bilder ur vår samtid) och där även Fryshusets Anders Carlberg delade med sig av sin energi såsom Eldjäl. Han talade även om ”hörnstenen som många ratade”, dvs. Jesus.

”Allt skapat är lagt under tomhetens välde (Rom 8:29)” och alltfler upptäcker att prylar, status inte är tillräckligt. Allt fler mår dåligt, allt fler självmedicinerar med bl.a. alkohol, och detta har denna kår hos Frälsningsarmén upptäckt och också har en vision att vilja hjälpa till.

De är på skolor och gator i sin omgivning, så även var den polis som jag igår samtalade med, en patrullerade sådan, och som besökte mötet och efteråt berättade för mig om hur barnen har det på Söder i Stockholm. Allt fler borde söka upp och lyssna på poliser. De ser så mycket mer i sin vardag.

Ikväll är det fredag. Hoppas och ber att många får en fin kväll. Statistiken talar mot mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: