Det måste vara en dröm – en mardröm…

De måste skoja, tänkte den lille pojken?

Det var en gång… I den här sagan kunde alla få precis hur mycket de än ville ha.

”AMF Pension har satt av 62 miljoner kronor till förra chefen Christer Elmehagens pension, sedan han blev vd där 1998. Inbetalningarna har skett efter avtal med bolagets styrelse. Fram till pensioneringen i höstas fick han dessutom 42 miljoner i lön. Summa 104 miljoner kronor för de tio åren i pensionsbolagets tjänst.”

”Vad skall du ha alla pengarna till”, frågade den lille fattige pojken från förorten i sagan? ”Ingen sade ju nej, så då är de mina pengar”, sade mannen surt. ”Vad skall du då ha alla pengarna till?”, undrade pojken återigen. ”Alla andra som leker chefer i min saga fick likadant”, sade den sura mannen. ”Men jag och min familj har ju nästan inga pengar alls”, sade den lille förortspojken undrande. ”Så här gå spelet till”, svarade mannen i sagan. ”Ni får väl skylla er själva – för i min saga kan man göra hur som helst”, avslutade mannen.

Pojken slog upp ögonen i sin säng. Det var en dröm, kanske en mardröm – för inte kunde det vara verkligt. För så kan väl människor väl inte agera när andra har det svårt, tänkte han – så där klokt som bara barn kan tänka. Läs mera här från Aftonbladet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: