Så oerhört märkligt…

Präst.

bedrup-i-tv-20081

Igår fick jag förmånen att träffa min kommande handledare och min kommande kyrkoherde.

Plötsligt satt jag med i en diskussion om sommarens planering av hur jag skall arbeta i framtiden. Det var oerhört stort och alldeles fantastiskt märkligt. Fick nypa mig i armen, hade svårt att inse att jag om ett par månader faktiskt är präst.

Hade någon sagt att jag skulle bli präst för sex år sedan, skulle jag ALDRIG trott dem. Jag har fått göra en fantastisk resa och förvandling av min tillvaro. (Se bilden bredvid på mig som liten och från tv-sändningen i Aktuellt från förra sommaren).

Min kommande mentor och kyrkoherde var så vänliga och tillmötesgående på alla sätt. Kom ihåg att detta bara är början, när du kommer hit, och att man bara är nybörjare när man är prästvigd, menade bägge, vilket var för mig goda signaler. Pusselbitarna har fallit på plats. Tack vare Jesus Kristus har jag klarat denna resa. Han har burit mig och gett mig Kraften under denna väg när jag haft det svårt och då modet kanske svikit lite. Hur det fungerar vet jag inte alla gånger, bara att det fungerar vet jag, och det räcker.

Det kändes där som att komma hem, vilket jag nu gjort på alla sätt.

4 kommentarer på “Så oerhört märkligt…

Add yours

 1. Har nu läst din blogg under nästan en timma. Surfade runt på nätet och hittade din fantastiska blogg. Du är en mycket klok man och jag önskar dig Guds Välsignelse!!
  Kanske berörde det mig så mycket eftersom min syster är nykter alkoholist sen fem år tillbaka. Har följt hennes kamp, glädje och hårda arbete med tolvstegsprogrammet – det är fantastiskt!!
  Ni är verkligen mina hjältar!!
  Du är så välkommen till höstens stora konvent hos oss på Gullbrannagården i Halmstad. Nära 800 personer kommer hit och AA i Halmstad anordnar ett fantastiskt konvent där jag, emellan arbetspassen, får vara med och lära mig, lyssna och komma en bit till på vägen.
  Allt gott till dig, Ewa

 2. Det är alltid första helgen i september, 4-6 september är det i höst.

  Skriver några rader på ett mail till dig om sommaren :-), hade en liten idé

  Ewa

 3. Mikael, jag gör en koll i din blogg med jämna intervaller och gillar tonen och ditt hjärta för den lilla och svaga människan.

  När Jesus får fånga en människa så kan vad som helst hända och man får vara med om en resa som inte är före sägbar.

  Var välsignad i din kommande tjänst Mikael.Mvh Thommy.Bergenwall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: