Att avstå innebär att få mer

Fasta.

Har druckit i elva dagar. Och har slutat med kaffe också. Allt blir mer klart och det är underbart att inse att det går att ändra både sin kroppsvolym och sina vanor. Vi tror att vi sitter fast i dåliga beteenden som inte går att förändra. Och när man fått tillräckliga konsekvenser ställs man inför ett val, att förbättra eller försvara ett osunt sätt.

Vad ger Bibeln för vägledning? ”Allt är tillåtet för mig – men allt är inte nyttigt. Allt är tillåtet för mig – men ingenting får ta makten över mig. Maten är till för magen och magen för maten, tills Gud gör båda överflödiga. Men kroppen är inte till för otukt utan för Herren, och Herren är till för kroppen.” (1 Kor 6:12–13)

När det gått bara ett litet tag inser man att det går så himla lätt att komma in i nya vanor och man vänder sig om och förstår inte varför man gjorde som man gjorde tidigare. Andra har inspirerat mig, därför för jag det goda budskapet vidare.

Vad skulle du vilja bryta för ovana?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: