Bör en präst tro på Jesus?

Vem skall man tro på, sjöng Dileva?

En del frågar mig som kommande präst om jag på allvar tror på att Jesus är Guds Son och en del av Gud. Borde undra varför de undrar. Om jag jobbar som läkare, så får man nog inte frågan om man tror på vetenskapen, eller? Självklart tror jag efter både noggranna studier och efter att lyssnat till mitt hjärta, att Jesus kommit till oss och offrat sig för dig och mig och på så sätt visat vägen genom den ultimata utgivna kärlekshandlingen fri från sitt eget ego. Också en bra förebild för oss i vårt ego-samhälle.

En del har sagt att som präst behöver man inte tro att Jesus var Guds son, möjligtvis att han var en synnerligen bra människa som litade på Gud och hade en speciell fin relation. Och Bibeln är bara en saga, god som andra religiösa urkunder, som man också kan använda som präst.

Jag skulle själv skulle ha svårt att jobba som präst med en sådan inställning. För mig är antingen Jesus den han utgav sig för att vara eller så är han en skojare. Han ställer ingen mittemellan med sina påståenden om du läser din Bibel. Jag valde att tro och bevisligen har mitt liv blivit bättre. Kan inte alltid förstå hur, däremot att det fungerar och det är synnerlig gott nog. För mer information läs Johannesvenageliet kap. 7:25-52 ang. olika uppfattningar om Jesus. Tar man bort Jesus Kristus så blir det för mig ingen kristendom och då får man inget kors och därigenom ingen absolut förlåtelse för allt dumt jag gjort och heller då ingen absolut ren kärlek.

Jag älskar Jesus och är tacksam för att han visat mig hur jag bör leva. Livet som kristen går bättre, trots många motgångar eller är det därför jag klarat dem. Så är det. Ingen dålig vägledare jag har.  Tvärtom. Jag är stolt att vara kristen!

2 kommentarer på “Bör en präst tro på Jesus?

Add yours

  1. En präst bör inte enbart tro på Jesus, utan även att Jesus är Kristus – människornas och världens frälsare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: