Gjorde en resa tillbaks i tiden…

Första mc-utflykten idag.

varen-2009-mcutflykt-20090405-025

Färdades mot Stockholm och tillbaks till min barndom denna underbart soliga vårdag.

Jag bodde i Hässelbystrand, Stockholm tills jag var 13 år har jag för mig. Som liten fick jag ha med mig en hockeyklubba även på sommaren, annars nådde jag inte knappen till våning 8 i höghuset. Det var en bedårande och hänförande utsikt minns jag. Nu fotade jag och mina minnen var lika klar som högupplöst pixel. Sandlådan var kvar om än restaurerad. Allt var som förr för 40 år sedan. Och Palm bodde kvar på bottenvåningen.

varen-2009-mcutflykt-20090405-030

Här bredvid höghuset, tvärs över gatan, var min lekskola och på ovanvåningen gick jag i första klass. Linnea Dahlén hette min först fröken, som varje morgon spelade på tramporgeln och vi sjöng en morgonbön. Och vi var med i SM i välskrivning, bara det..

 

Färden gick vidare till den kyrka som jag konfirmerades i, Hässelby Villastad. Mycket märklig känsla. Det var 35 år sedan jag var därinne. Och när jag fick se målningarna så var det som igår. Redan som 4-åring ville jag åka dit och se bilden av Jesus, är han inte avbildad lite för europisk, och tjatade på min mor för att åka pågudstjänst. Och nu är jag snart präst. Cirkeln är sluten. Jesus har för mig alltid varit levande.

varen-2009-mcutflykt-20090405-0571

Precis bredvid kyrkan gick jag i skolan, först i lågstadiet och sedan i mellan och högstadiet. Det var en märklig färd att gå i minnenas allé denna dag.

varen-2009-mcutflykt-20090405-061

Så många minnen; som när jag kastade en snäboll som råkade träffa rektorn. Gick under benämningen ”Micke Bus” på den tiden.

varen-2009-mcutflykt-20090405-071

Det var en mycket, mycket minnesrik dag. Tänk att så mycket ligger dolt i oss, som dyker upp från förr. Vi är bättre än datamaskiner, för vi har ju också känslor.

Gud var bra fiffig när byggde oss.

2 kommentarer på “Gjorde en resa tillbaks i tiden…

Add yours

  1. Hej på dej kpmpis.. Ku sammanträffande .. jag gjorde också en nostalgiresa igår på hojen. Men i mitt fall blev den lite kortare eftersom jag inte flyttat så långt som du. Vissa saker är liksom ganska mycket mindre än man minns dom från förr.
    Ok ha en bra påsk det ska jag ha.. åker som vanligt till Trysil i påsken men tyvärr så blir det utan Liv i år.
    Krama familjen.
    Lasse & Liv

  2. Hej Lasse!

    Håller med dig, allt var mindre än jag mindes. Ha det gott i Trysil . Förresten s blir det m-gudstjänts kl. 1000, 21 maj i Gottsunda kyrka i Uppsala. Jag predikar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: