Vad lever jag för?

Nu på tisdag den 7 april kl. 1900.

Jag kläckte frågan när jag föreläste i höstas. Nu skall jag själv inleda samtalet i Lyckebokyrkan i Storvreta på kommande tisdag. Temat och frågan som jag själv försöker besvara är: ”Vad lever du för?”.

Har du själv ställt dig denna fråga och verkligen formulerat den klart på ett papper? Varför eller varför har du inte gjort det? Lever vi våra liv utan riktning och går upp bara för att vi får förmånen att vakna återigen till en ny dag. Är den dagen till för att dra in lönen så man kan självförverkliga sig själv på semestern? Kan man använda sitt liv på ett annat sätt? Är du eller jag på rätt ställe? Är vi kvar där vi är pga. vana eller för att man inte vågat, inte velat eller är man för bekväm för att göra en förändring? Lever du bara för dig själv? Och en ytterligare tanke kan vara; vad kommer eftermälet efter du blivit befordrad till himlen vara om dig?

Så vad hindrar dig för att ifrågasätta eller ta en ny väg – riktning för ditt liv? Jag har valt, tänkt och tagit en ny riktning och har en del tankar om vad jag lever för, så kom och diskutera eller lyssna nu på tisdag. Det är fri entré.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: