Vad lever du för – en resumé?

Spännande kväll.

vad-lever-du

Lyckebokyrkan bjöd in mig som talare gällande temat: Vad lever du för?

Det blev en fin kväll. Jag inledningstalade under 20 minuter, sedan blev det två grupper som under 1,5 timme själva delade om vad de levde för. Personliga utlägg som berörde i gruppens kärleksfulla trygga famn. Många ansåg att detta var en utmärkt form för kyrkorna nu och i framtiden.

Många lever med gömda eller undanträngda drömmar och med olika svår brustenhet, blev vi alla varse om. Även glädje delades i grupperna. Och efteråt enades många att detta är framtidens melodi och mötesplats.

”Så här borde kyrkorna göra”, sade en. ”Men var är du”, sade jag. ”Jaha, ja just det”, insåg damen, log och insåg att hon var just… i en kyrka. Idén till denna föreläsningsserie kom upp från mig, förra gången jag gästade och talade i denna pigga församling. Och deras lyhörda pastor Mikael, som är ett snille på design och marknadsföring är en god inspirationskälla som snappade upp idén och genomförde den. Bra jobbat – ingen långbänk där inte. Tydligen är han en duktig förkunnare också. Jesus i centrum – bättre kan det inte bli, har jag idag förstått. Nu följer vi Jesus väg mot Golgata i våra kyrkor. Skall förmodligen gå i Uppsala Domkyrka på påsknattsmässa, lördag kl. 2300. Det är en helig natt.

En kommentar på “Vad lever du för – en resumé?

Add yours

  1. Det finns mycket att leva för och sen har vi desutom det bästa framför oss .

    Vill önska dig och din familj en trevlig påsk.

    Hälsningar Thommy Bergenwall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: