En fruktansvärd dag som befriar…

Vägen mot Golgata…

Påskägg i affärerna och mat i överflöd (dvs. här i vårt land, inte på andra platser på vår planet) och drycker i en masse. Tidningarna spinner på påsktema och påsk-kärringar, men…

Idag bör vi istället bli påminda om hur Jesus hämtas från trädgården (precis som den förste Adam = människa, som blir avlägsnad från Edens lustgård) Getsemane och förs till förhör, dock kan ingen finna honom skyldig, utan det blir folkmassan som dömer (för många vill ju inte höra sanningen, som kan påverka deras livs felaktigheter), därmed slipper de se in sina egna fel och hellre dömer de Jesus till döden där på korset.

En fruktansvärd plåga och väg går Jesus till mötes mot och på Golgata. Piskningen var de få som överlevde, att sedan bli fastspikad på ett kors för att långsamt dö övergår mitt förstånd att någon gör frivilligt och att hela tiden dessutom bli smädad. Jesus som var oskyldig gjorde det för dig och mig! Därefter sände han vid pingst Hjälparen, dvs. helige Ande till oss, så att vi hela tiden får kraft och det enda vi människor behöver göra är att låta Jesus var herre i våra liv, dvs. följa i hans fotspår i tanke, ord och gärning.

Altaret var tömt och altarskåpet från 1600-talet stängt under långfredagens gudstjänst i Lena kyrka. Inga ljus brann heller på altaret och musiken gick i moll. Vi kan inte förstå det Gud gjort för oss, det är sannerligen ett mysterium som är svårt för oss begränsade människor. Som kristen har jag fått hjälp att klara min väg så här långt. Hade inte fixat mina studier själv och alla de motgångar jag och min Familj haft.

Tack Jesus för vad du gjort för oss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: