Jesus ord på korset till oss idag

Påskafton och Jesus är i gravens makt.

Vad var det Jesus sade igår på långfredagen till oss idag, där på korset, då han avrättades under hemska och förnedrande omständigheter, 

 •  “Fader förlåt dem ty det vet inte vad de gör” Luk 23:34. Vilken enorm kärlek till dem som avrättade honom, Gud och till oss idag – vi är förlåtna, dvs. om vi tror på honom, Jesus Kristus.
 •  “Idag skall du vara med mig i paradiset.” Luk. 23:43. In i det sista förlåter Jesus oss, t.o.m. tjuven bredvid honom på ett kors.
 •  “Kvinna, se din son.” “Se din mor.” Joh. 19:26,27. Omsorg in i döden, här om de närmaste kring honom också – hans mor och Johannes, som skall ta hand om Jesu mor. 
 • “Min Gud, min Gud, varför har du övergivit mig. Mk. 15:34. Jesus visar oss, att även han Guds son, kan känna sig övergiven i det stora lidandet, en sann människa (och även sann Gud).
 • “Jag törstar.” Joh. 19:28. Även Jesus törstar, han har dock inte druckit där på korset, så det är inte den törsten han talar om, utan om allas vår törst efter Gud – den ende som kan släcka vår törst och tomhet.
 • Det är fullbordat.” Joh.19:30. Jesus är i hamn, hans gärning är fullbordad, synden besegrad – allt sker på ett kors i en historisk tid, som är angiven och kontrollerad, så att vi kan få ta del budskapet och mysteriet där på korset.
 •  “Fader, i dina händer befaller jag min ande.” Luk. 23:46. Jesus Kristus överlåter sig själv, sin ande till Gud och till uppståndelsen. Allt är fullbordat, för dig och mig – ända in i evigheten.

Sju utalanden till dig och mig där på korset för över 2000 år sedan. Sju är ett heligt tal inom kristendomen. Du är Guds barn, så låt Guds Son verkligen stilla din törst. Sinnesro behöver vår planet och jag vet att Jesus förändrat mig och förbättrat mig (2 Kor 5:17). Ta emot Jesus i ditt liv.

Idag skall vi åka bl.a. på påskfest och sedan gå till Uppsala Domkyrka kl. 2300. Idag behöver jag inte dricka alkohol, inte äta onödig mycket mat, inte äta eller dricka socker. Vågar leva numera (tack vare att jag vet att Jesus bär mig – när jag inte kan eller orkar själv) i direktsändning. En del gör inte det idag, utan måste bedöva sig och imorgon ligga i dvala på olika sätt.

Mitt liv är idag bra. Är ditt liv så också?

3 kommentarer på “Jesus ord på korset till oss idag

Add yours

 1. Mitt liv är mycket bra och i bland kikar jag i backspegeln eller möter någon gammal överlevare till polare som fortsatte med missbruket och inte mår bra.

  Den här påskveckan är den bästa under mina år som frälst den har berört på djupet av mitt innersta och det skall bli spännande att se vad som kommer ut ur allt detta framöver.

  Ha en trevlig kväll Mikael v v v v Thommy Bergenwall

 2. Hej Thommy!

  Gud är fantastisk och han har låtit Jesus uppstå oh så även oss som kommer från svårigheter. Från liv till död . ett passande tema denna dag. Allt gott & Guds Frid/ Mikael.

 3. Trevlig blogg
  kom gärna och besök mig också
  kontroversiella ämnen som homosexualitet, abort, Jonas Gardell och naturligtvis islam

  skulle vara intressant att få din synpunkt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: