Från död till liv – en dag som gjorde mig lycklig

Jesus uppstod, alltså finns det ett ofattbart hopp för dig och mig.

tillit1

Även jag har fått ett nytt liv (2 kor. 5:17). Numera går jag oftast hand i hand med min Skapare.

Idag kändes det sannerligen som jag hade kommit hem. Annonsen löd – alkohol & glutenfri nattvard i Eriksbergskyrkan kl. 1100 med bl.a. Biskop Ragnar Persenius och hans hustru, prästen Ingrid samt en fin kör och några fler präster samt  diakoner, vilka alla samt vi andra gudstjänstfirare förgyllde dagens fullsatta gudstjänst fört med inledingsorden ”Kristus är uppstånden” och alla vi i kyrkan svarade, ”Ja, han är sannerligen uppstånden”. Svaret ekar i mitt inre än och fyller mig med glädje. Jesus verkar mer omtalad än någonsin, både media och ”folk på gatan” diskuterar och har åsikter. Jag försöker inspirera människor att börja läsa den Heliga Skrift, Bibeln, som förändrat mig och många i min närhet.

Fick veta att nu har PIUS, dvs. Pastoralinstitutet, de som utbildar prästerna det sista utbildningsåret i Uppsala, endast druvjuice i nattvarden. Så har även Johannelunds teologiska högskola och nu har även Eriksbergskyrkan inne i Uppsaka också druvjuice i kalekn. Tala om förändring de senaste åren. Det är underbart att få bli inkluderad i nattvarden.

Många har fått negativa konsekvenser pga. alkohol denna helg (en del positiva också självklart). Var på fest i helgen och det är alltid lika märkligt att se hur vuxna människor förändras ju längre timmarna går och vinglasen töms. Har fått en hel del samtal i helgen med människor som vill eller måste sluta dricka alkohol. Tänk att man ringer mig – en gammal partyräv. Många mår förfärligt dåligt. Själv föredrar jag numera att leva i direktsändning. Utan alkohol som bedövar, utan socker som ger kickar, utan kaffe som piggar upp kroppen falskt. Och så älskar jag Gud av hela mitt hjärta. Sämre kan man ha det.

Förr i tiden hade jag kastat mig iväg på min mc en dag som denna. Idag var jag i Guds hus, sedan vilade jag på terrassen hemma, åkte sedan och såg en familjemedlem som red samt läste Selma Lagerlöfs ”Jerusalem”. I nämnda bok utvandrade man då man då man uppfattade Guds kallelse och tilltal, såsom Abraham gjorde. När Gud kallar blir inget detsamma längre. Vet jag. Tack!

Vad säger Bibeln om min förvandling? Hur fick jag tillit till min Fader? Dagens Bibeltext – 2 Kor 5:17-21: ”Den som är i Kristus är alltså en ny skapelse, det gamla är förbi, något nytt har kommit. 18 Allt detta har sitt upphov i Gud, som har försonat oss med sig genom Kristus och ställt mig i försoningens tjänst. 19 Ty Gud försonade hela världen med sig genom Kristus: han ställde inte människorna till svars för deras överträdelser, och han anförtrodde mig budskapet om denna försoning. 20 Jag är alltså Kristi sändebud, och Gud manar er genom mig. Jag ber er på Kristi vägnar: låt försona er med Gud.  21 Han som inte visste vad synd var, honom gjorde Gud till ett med synden för vår skull, för att vi genom honom skulle bli till  ett med Guds rättfärdighet.”

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: