Vad innebar Påsken för dig?

Ledighet och firandet är över, för den här gången.

Många har rest under helgen. Och som vanligt var det tyvärr flera dödsoffer i trafiken. Kanske beroende på för stressig körning, trötta förare och så var de de som var bakfulla eller t.o.m. berusade. 20.000 kör på fyllan varje dag i vårt land. Alkolås skulle hindra mycket lidande om vi bestämde oss för det.

Det var skönt att vara ledig, har gått med Jesus på hans Golgata vandring denna helg. En hel del har besökt vårt lands kyrkor. Fler än många tror. Så är påsken över och mysteriet riskerar att falla i glömska. Risken finns att Jesus glöms. Så var det även för lärjungarna. Jesus var lagd i graven och några skingrades, andra låste in sig av hans lärjungar. För de två som var på väg ut från Jerusalem mot Emmaus, slog plötsligt en man följe. De var bedrövade. Var det inte mer, vad skall hända nu? Är det så många kristna känner? Jesus har fallit i glömska i vårt sekulariserade land i många stycken. Att han var en profet kan många hålla med om idag, men Guds Son…. Allt för få har kunskap om Bibeln, forskning visar att Bibeln läses allt mindre i detta land.

Om man inte läser den Heliga Skrift, så hur skall man kunna veta vem Jesus är och vad han gjort just för dig? Även strax efter Jesus död reagerade hans samtid på samma sätt, de hade inte insett till fullo att Jesus faktiskt var den som hela Bibeln talar om, från Gamla testamentet till Uppenbarelseboken. Någon hade slagit följe med de två männen som gick mot Emmaus, men de insåg inte att det var Jesus. Precis som nu, förstår många inte att Jesus Kristus går vid deras sida.

Så här står det i Lukasevangeliet kap. 24: 22-27. :  ”…nu har några kvinnor bland oss gjort oss uppskakade. De var vid graven tidigt i morse 23men fann inte hans kropp, och då kom de tillbaka och berättade att de i en syn hade sett änglar som sade att han lever. 24Några av de våra gick ut till graven, och de fann att det var så som kvinnorna hade sagt. Honom själv såg de inte.” 25Då sade han: ”Förstår ni så lite, är ni så tröga till att tro på det som profeterna har sagt? 26Skulle inte Messias lida detta och gå in i sin härlighet?” 27Och med början hos Mose och alla profeterna förklarade han för dem vad som står om honom överallt i skrifterna.”

2 kommentarer på “Vad innebar Påsken för dig?

Add yours

 1. Alkolås skulle var obligatoriskt som en del i hela säkerhets tänkandet ,lagstadgat ,inget lås ingen bil.

  Clara församling hade lånfredags Gudtjänst på Sergels torg,ett kanon bra sätt att nå ut till alla människor i vårt samhälle. (Clara är ett föredöme)

  Missbrukare, muslimer,kristna, unga,gamla sjuka friska alla var vi där och Jesus förkunnades mitt i Svergie mitt i Stockholm mitt på plattan,härligt.

  V v v v Thommy Bergenwall

 2. Hej!
  Håller med dig om alkolås. Vore man på djupt intresserad av nolltolerans i trafiken skulle man införa detta viktiga lås. Clara är ett bra föredöme. ”Gå ut och gör alla till lärjugar..” borde efterlevas av fler kristna. Var frimodiga.
  MVH
  Mikael.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: