Vuxnas väg..?…

Kurs för blivande präster och diakoner idag.

Från många olika lärosäten samlades idag och även imorgon, blivande kyrkoanställda för inspirationsdagar i Uppsala. ”Vuxnas väg” är dagarna döpta till. Tidigare hette de har det sagts mig ”Vuxnas väg till kristen tro”. Månne är det sekulariseringens klor som tagit tag och dämpat frimodigheten, kan man ana.

Spridda idéer och olika vägar presenterades i olika grupprum. En del bra. Frågade vid en av dessa grupper, som kändes luddig, om man inte vågade presentera Gud och Jesus, om man skämdes för evangeliet och inte trodde någon skulle komma ifall man stod för det man faktiskt representerar. Är det så att man inte sett någon livsförvandling, kanske man som anställd börjar tvivla, vilket i sin tur kan avspegla en dålig självkänsla som sprider sig ut i sin förkunnelse. Att förpacka den kristna tron med en massa lull-lull, för att man inte tror att någon skall komma, kan nog inte vara en hållbar väg i framtiden.

Tror vi står för ett paradigmskifte. Många söker mening och den kristna tron måste våga stå för dess budskap. Ordet bör förkunnas på ett förståeligt sätt, dvs. på ett rent och klart sätt. Det var så jag blev nådd. ”Jag skäms inte för evangeliet”, står det i Nya testamentet. Folk förväntar sig att kyrkan skall våga stå för det den representerar, nämligen Jesus.

Frimodighet, Bröder och Systrar, frimodighet!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: