Glömda barn, Benny Haag, sprit och jag i tidningen igen

Temadag igår.

”Glömda barn”, de som inte blir sedda av sin omgivning, sin familj, sina grannar, i skolan och också i forskningen. Barn som är uppväxta i dysfunktionella familjer, oftast alkoholindränkta får skador för livet och får sig påtagna roller, som clown, hjälte, tapetblomma eller rebell. Roller som styr deras liv, inte som de själva valt, utan andra och som hindrar dem från att vara sina originaljag talades det igår om i Lötenkyrkan både på dagen och kvällen.

Benny Haag i sin pjäs: ”Inte mer än fullt, tack!”, berör alla, på djupet. En del grät såg jag. Spriten är människans bästa vän, konstaterades torrt. Bennys information om aktuella dödsfall i vår närtid fick en annan bild, då han påpekade sakligt att spriten varit inblandad, dock hade bl.a. media valt att inget säga.

Berör själv spriter återigen. Kampen går vidare. Våld, våldtäkt, död, offer, andlig död, medberoende – vår tids största gissel utan jämförelse är alkoholen, den bedövar inte bara brukarna utan halva svenska folket, visar forskningen också. Därför går kampen vidare. Är med i Svenska Journalens nya nummer (Tidningen Dagens månadstidning).

Min berättelse tillhör inte längre mig. Kan någon slippa lida tack vare min lilla berättelse så anser jag inte det är något problem att gång på gång bl.a. berätta hur det var och hur det kom att bli (Tach Gud!).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: